Site icon NewsIT
13:55 Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Θεσσαλονίκη: Τυφλοί κατέλαβαν τη νομαρχία!

Κρατώντας χαρτιά με συνθήματα γραμμένα με σύστημα Μπράιγ...

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

δεκάδες τυφλοί με τους συνοδούς τους πραγματοποίησαν το πρωί πορεία προς τη νομαρχία, την οποία κατέλαβαν συμβολικά για μισή ώρα, με αίτημα τη δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή.

Εκπρόσωποί τους ζήτησαν από τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, να εκχωρήσει την αρμοδιότητα που αφορά τη σχολή τυφλών, στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καλούν τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος, Βασίλειο Τουλίκα, να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για λήψη Κεφαλαίου Κίνησης.

Επισημαίνεται ότι στους εργαζόμενους οφείλονται μισθοί τετραμήνου και δώρο Πάσχα, στο ΙΚΑ οφείλονται οι αντίστοιχες εισφορές, ενώ οι προμηθευτές είναι απλήρωτοι για έναν και πλέον χρόνο.

Οσον αφορά τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, από τους 150 μαθητές που ήταν πριν 25 χρόνια, σήμερα φοιτούν μόνο 20, τα εργαστήρια έχουν κλείσει εδώ και 10 χρόνια όπως και η μοναδική μονάδα για τυφλά, πολυανάπηρα παιδιά που υπήρχε στη βόρεια Ελλάδα.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version