Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την αρπαγή χρηματοκιβωτίου από κοσμηματοπωλείο – Κλοπή με λεία μαμούθ

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την αρπαγή χρηματοκιβωτίου από κοσμηματοπωλείο – Κλοπή με λεία μαμούθ

Καρέ καρέ το χτύπημα πενταμελούς συμμορίας σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με λεία της τάξης των 100.000 ευρώ φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Στις εικόνες που εξασφάλισε το newsit.gr τόσο από κάμερες ασφαλείας έξω από το κοσμηματοπωλείο αλλά και μέσα σε αυτό στη Θεσσαλονίκη φαίνονται όλες οι κινήσεις των θρασύτατων δραστών, οι οποίοι σε διάρκεια 130 δευτερολέπτων θα πάρουν το βαρύ μεταλλικό κουτί και θα εξαφανιστούν.

Δείτε φωτογραφίες του newsit.gr από το κοσμηματοπωλείο που έγινε στόχος των κακοποιών:

Όπως θα δείτε κι εσείς στο οπτικό υλικό που εξασφάλισε το newsit.gr το μπλε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες θα φτάσει έξω από το κατάστημα που έχουν στοχοποιήσει. Όλοι τους θα κατέβουν από το όχημα και αμέσως θα βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους. Οι τρεις από αυτούς θα σπάσουν τα ρολά ενώ ένα ακόμα θα κρατήσει τσίλιες. Ο πέμπτος της παρέας θα μπει και πάλι στη θέση του οδηγού. Παρότι χτυπάει ο συναγερμός του καταστήματος, αυτοί απτόητοι θα συνεχίσουν το…. έργο τους.

Οι τρεις ληστές θα μπουν στο εσωτερικό του καταστήματος. Εκεί θα παραμείνουν 27 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια όπως βλέπετε και στις εικόνες του newsit.gr θα σύρουν το χρηματοκιβώτιο στο δρόμο και θα το ανεβάσουν στο πoρτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και θα εξαφανιστούν.

Δείτε και τα βίντεο του newsit.gr από τη θρασύτατη ληστεία:

Θεσσαλονίκη: Μιλούσαν ελληνικά, έλεγαν «πάμε, πάμε, πάμε»

Σε λιγότερο από δύο λεπτά οι αστυνομικοί θα φτάσουν στο σημείο, ωστόσο οι δράστες έχουν εξαφανιστεί. «Στις 3 παρά 20 μας παίρνει η security τηλέφωνο να μας πει ότι χτυπάει ο συναγερμός μας. Μπαίνουμε στις κάμερες από τα τηλέφωνά μας και βλέπουμε να έχουν σπάσει τις τζαμαρίες και να έχουν βγάλει το χρηματοκιβώτιο. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο, φύγαμε κατευθείαν και ήρθαμε εδώ. Είδαμε από τις κάμερες τι έχει γίνει. Μέσα σε 2 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα έχουν σπάσει το τζάμι, έχουν αφαιρέσει το χρηματοκιβώτιο, το έχουν πετάξει έξω και το μεταφέρουν στο αυτοκίνητο» , λέει στο newsit.gr η ιδιοκτήτρια του καταστήματος Βάνα Σαββαΐδου και προσθέτει:

«Στη συνέχεια, μπήκαν μέσα και έφυγαν. Μιλούσαν ελληνικά, έλεγαν “πάμε, πάμε, πάμε”. Έτσι όπως δείχνει και το βίντεο νομίζω ότι ήξεραν που να πάνε και ότι με γνωρίζουν. Μέσα το χρηματοκιβώτιο είχε κοσμήματα, κάποια σημαντικά χαρτιά. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, κόποι μιας ζωής χάθηκαν σε δύο λεπτά, να πρέπει να αντικατασταθούν και να αποζημιωθούν και οι πελάτες».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις