Site icon NewsIT

Το “φιλί της ζωής” από το Ειρηνοδικείο αναμένει η “Καπνική Μιχαηλίδης”

11.05.2017 | 16:34
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εν αναμονή της απόφασης του Ειρηνοδικείου Πολυκάστρου βρίσκεται η "Καπνική Μιχαηλίδης ΑΕ", που με την προσφυγή που κατέθεσε κατά της "Προνομιούχος ΑΕ Γενικών Αποθηκών Ελλάδας" (ΠΑΕΓΑΕ), η οποία εκδικάστηκε στις 20/4, ζητά να τής επιτραπεί να αξιοποιήσει τους τίτλους καπνών εσοδείας 2016, που έχει η ΠΑΕΓΑΕ στις αποθήκες της.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του εργοστασιακού σωματείου της εταιρείας, Γιώργος Ιωαννίδης, επικεφαλής της Ομοσπονδίας Καπνεργατοϋπαλλήλων Ελλάδας και του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, προσθέτοντας ότι “η βορειοελλαδική εταιρεία ζητά την αξιοποίηση των τίτλων για 5 εκατ. κιλά καπνού που έχει στις αποθήκες της η ΠΑΕΓΑΕ, προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγωγή τους, που θα της αποφέρει έσοδα 5 εκατομμυρίων ευρώ”.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Ιωαννίδης, η διοίκηση της Καπνικής προσκόμισε και τα σχετικά έγγραφα με βάση τα οποία αποδεικνύεται ότι με το που λάβει τα χρήματα θα εξοφλήσει τους εργαζομένους της, που είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2016 και έχουν λαμβάνειν 1,6 εκατομμύριο ευρώ, ενώ υπενθυμίζεται ότι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 10/3/2017. “Με το υπόλοιπο ποσό η διοίκηση της βορειοελλαδικής επιχείρησης θα έχει τη δυνατότητα να διευθετήσει οικονομικές της εκκρεμότητες και έτσι θα επανέλθει σε τροχιά βιωσιμότητας” υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε: “ήδη χάσαμε ένα καράβι που έπρεπε να φύγει στις 20/5. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η καθυστέρηση της απόφασης, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, αφού εκτός των άλλων, τα καπνά είναι βιολογικά και χαλάνε όσο μένουν κλεισμένα στις αποθήκες”.

Ο κ. Ιωαννίδης επανάλαβε ότι «εάν επέτρεπαν στην εταιρεία την εξαγωγή καπνών φέτος, βάσει των παραγγελιών που ήδη υπογράφηκαν, τα έσοδα θα ξεπερνούσα τα 10 εκατ. ευρώ από τις εξαγωγές. Βάσει δε της εμπειρίας της διοίκησης από τα προηγούμενα χρόνια, φέτος τα έσοδα της εταιρείας συνολικά από τις εξαγωγές της θα υπερέβαιναν τα 30 εκατ. ευρώ».

“Δεν δίνουν στην Καπνική Μιχαηλίδης τους τίτλους να πάρει τα καπνά από τους παραγωγούς, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά σε τυχόν ελλείμματα που έχουν προέλθει από την επεξεργασία καπνών, που ήταν ήδη επεξεργασμένοι και είχαν εισαχθεί από την Τουρκία κατά την περίοδο 2008-2012” τόνισε ο κ. Ιωαννίδης, προσθέτοντας ότι “αυτή η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η εταιρεία θα σβήσει μέχρι τότε”.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, τα εργοστάσια του ομίλου σε Βουλγαρία και πΓΔΜ δεν λειτουργούν από τον Οκτώβριο, ύστερα από απόφαση της διοίκησης. Οι ποσότητες καπνού από τη Βουλγαρία “έρχονται στο εργοστάσιο του ομίλου στην Ελλάδα”. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τη διοίκηση της Καπνικής Μιχαηλίδης, η οποία δεν επιθυμεί να κάνει κάποιο σχόλιο προς το παρόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version