Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Τρίκαλα: Έμαθαν την πραγματική της ηλικία και προσπαθούσαν να το πιστέψουν – Ο χορός που συζητήθηκε [pics, video]

Τρίκαλα: Έμαθαν την πραγματική της ηλικία και προσπαθούσαν να το πιστέψουν – Ο χορός που συζητήθηκε [pics, video]

Κάποιοι την γνώριζαν αλλά πολλοί την έβλεπαν για πρώτη φορά στα Τρίκαλα και ρωτούσαν να μάθουν. Οι εικόνες τους είχαν εκπλήξει…

Κι όμως, η κα Λουΐζα Βαρώνη από τα Τρίκαλα είναι 105 ετών! Χθες βράδυ (Σάββατο 02-11-2019) στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου της Πατουλιάς Τρικάλων, δίδαξε στις νεότερες γυναίκες, πως χορεύεται η “Καραγκούνα”, μιας και η ίδια είναι γέννημα θρέμμα Καραγκούνα.

Γεννήθηκε στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων και ζει μαζί με τον γιό της, που είναι ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πατουλιάς Τρικάλων και την οικογένειά του, στην Πατουλιά.

Χθες βράδυ στο παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού, που έγινε μετά τον πανηγυρικό εσπερινό και διοργάνωσε η εκκλησία, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου.

Στα πλάνα θα δείτε την 105 ετών κα Λουίζα να χορεύει το τραγούδι που είναι σημείο αναφοράς των Καραγκούνηδων της Θεσσαλίας, την “Καραγκούνα”, με άνεση και με κατσιές και όλοι να την χειροκροτούν.

Στο τέλος του τραγουδιού η συγκίνηση ήταν διάχυτη στο πρόσωπό της. Η κα Λουίζα έχει 3 παιδιά, 5 εγγόνια και 3 δισέγγονα.

Πηγή: trikalaola.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις