Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρίκαλα: Βοσκοί έμειναν θαμμένοι 18 ώρες στο χιόνι

Τρίκαλα: Βοσκοί έμειναν θαμμένοι 18 ώρες στο χιόνι

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησαν δυο βοσκοί που έμειναν θαμμένοι στο χιόνι για 18 ώρες στα Τρίκαλα στα 1.800 μέτρα, υψόμετρο.

Οι βοσκοί ήταν αρχικά τέσσερις και έφυγαν στις 10 το πρωί της Κυριακής για να μαζέψουν το κοπάδι με τις αγελάδες στην περιοχή της Κακαδίτσας σε πολύ μεγάλο υψόμετρο. Όταν προσέγγισαν το σημείο είχε ήδη 70 πόντους χιόνι στο δρόμο.

Το χιόνι πύκνωσε και σφοδρή χιονοθύελλα έπληξε όλο τον ορεινό όγκο των Τρικάλων και της Καλαμπάκας και μέσα σε λίγες ώρες το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το 1.70 μέτρα. Οι βοσκοί άφησαν το αυτοκίνητο και έφυγαν με τα πόδια και στη πορεία χάθηκαν. Δυο από αυτούς κατάφεραν να επιστρέψουν και να ειδοποιήσουν σε βοήθεια.

Ξεκίνησε τότε μια προσπάθεια διάσωσης από τον αντιδήμαρχο Πύλης Κώστα Ούτρα, ο οποίος έφτασε ως ένα σημείο με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο και έπειτα με νοικιασμένο JCB κατάφερε μαζί με την ομάδα του να βρει τους δυο βοσκούς, στα 1.800 μέτρα και «θαμμένους» μέσα στο χιόνι, στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας, έπειτα από 18 ολόκληρες ώρες. Οι δυο νέοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Ο ένας νοσηλεύεται ακόμη με κρυοπαγήματα.

πηγή: Trikalavoice.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις