Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βιασμός ανηλίκου στο Ηράκλειο: «Θέμα χρόνου να συλληφθεί ο γιατρός» – Ακόμη δυο άτομα ερευνούν οι Αρχές

Βιασμός ανηλίκου στο Ηράκλειο: «Θέμα χρόνου να συλληφθεί ο γιατρός» – Ακόμη δυο άτομα ερευνούν οι Αρχές

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την φρικιαστική υπόθεση στο Ηράκλειο με τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση ενός ανηλίκου από γνωστό λυράρη αλλά και από επισκέπτες συγκεκριμένης ιστοσελίδας οι οποίοι φέρεται να πλήρωναν για να προχωρούν σε ασελγείς πράξεις με το παιδί.

Όπως αποκαλύπτει στο δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης CRETA ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων, Νίκος Καλομοίρης, o 66χρονος κατάφερε να προσεγγίσει το παιδί μέσω μαθημάτων λύρα.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πώς η μητέρα του ανήλικου ήταν αυτή που άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι: «Η μητέρα ξεκίνησε να αναδεικνύει αυτό που είχε συμβεί στο γιο της μέσω κάποιων μηνυμάτων που είχε δει, ενημερώθηκε η αστυνομία, αμέσως οι συνάδελφοί μας κινητοποιήθηκαν.

Βρήκαν τον 15χρονο έτσι ώστε να μιλήσει για όσα είχαν συμβεί τα τελευταία χρόνια, διότι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ο 66χρονος απειλούσε Το 15χρονο να μη μιλήσει στην οικογένειά του και στα αδέρφια του γιατί θα πάθαιναν το ίδιο και πολλά χειρότερα, έτσι ώστε να μην αποκαλύψει τα όσα συνέβαιναν από τα 11 του χρόνια».

Ο 66χρονος είχε δημιουργήσει 3 διαφορετικά προφίλ του ανήλικου για να τον εκδίδει

«Άμεσα οι συνάδελφοί μας πήγαν στο σπίτι του κατηγορούμενου, τον συνέλαβαν, έγινε κατάσχεση στο κινητό του τηλέφωνο έτσι ώστε να αποσταλεί στην αρμόδια υπηρεσία για την διερεύνηση στοιχείων που θα μπορέσει να μας αποδείξει ή να μας επιφέρει κι άλλα νέα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση διότι ο 66χρονος είχε δημιουργήσει τρία διαφορετικά προφίλ του θύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έτσι ώστε να τον εκδίδει σε ενδιαφερόμενους “πελάτες”».

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και γιατρός του ΕΣΥ, για τον οποίο ζήτησε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, την αποπομπή του.

«Είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί ο γιατρός»

Ο Νίκος Καλομοίρης ανέφερε πως το θέμα του 46χρονου γιατρού είναι στο στάδιο της προανάκρισης: «Η υπόθεση με τον 46χρονο γιατρό είναι στο στάδιο της προανακρίσεως, είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί κι εκείνος έτσι ώστε να δούμε τις κατηγορίες που έχουμε εις βάρος του. Είναι ακόμα άλλοι δύο στο προσκήνιο αλλά πιθανότατα εμπλέκονται πολλοί περισσότεροι διότι μέσω των κοινωνικών δικτύων που προσπαθούσε ο 66χρονος θα δούμε πόσοι εμπλέκονται και τις συνομιλίες που υπάρχουν γιατί μπορεί να είναι περισσότεροι και από πέντε και από δέκα. Πιθανόν να είναι αρκετοί, δυστυχώς».

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου, αφορά σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, και αφορούν στο διάστημα από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023.

«Δεν αντιστάθηκε της σύλληψης»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Νίκος Καλομοίρης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, τόνισε ότι η γρήγορη κινητοποίηση των Αρχών βοήθησε στην έγκαιρη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη.

«Κατά το άκουσμα της καταγγελίας από τη μητέρα του αρχικά και στη συνέχεια από τον 15χρονο να μας πει τι πραγματικά είχε συμβεί όλα αυτά τα χρόνια μέσω των απειλών και των ταραχών που του είχαν προκαλέσει ώστε να μην μπορεί να μιλήσει ούτε στον ίδιο του τον αδερφό και τη μητέρα του, οι συνάδελφοί μας έδρασαν άμεσα, κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνέλαβαν αμέσως τον κατηγορούμενο».
Όπως λέει ο ίδιος, «έγινε έρευνα στο σπίτι του και κατασχέθηκαν υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα έτσι ώστε να μπορέσουμε να προβούμε στην ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση», ενώ ο 66χρονος φερόμενος δράστης συνελήφθη χωρίς προβλήματα και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης.

«Είναι όλα ψέμματα» λέει ο γιος του λυράρη

Ο 66χρονος λυράρης είναι παντρεμένος και μάλιστα έχει και έναν γιο, ο οποίος μιλώντας στο Star, κάνει λόγο για ένα μεγάλο ψέμα.

«Είναι όλα ψέματα. Η αλήθεια θα φανεί. Αύριο στις αρχές θα αποδειχθούν ότι όλα είναι ψέματα», λέει χαρακτηριστικά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις