Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόλος: Επικήρυξη για τη δολοφονία σκύλου – Οργή στην Αργαλαστή για το έγκλημα

Βόλος: Επικήρυξη για τη δολοφονία σκύλου – Οργή στην Αργαλαστή για το έγκλημα

Ο Βόλος περιμένει τη σύλληψη του δράστη. Του άντρα που άρχισε να πυροβολεί το άτυχο αδέσποτο. Παρά τις προσπάθειες ο σκύλος κατέληξε. Η επικήρυξη βγήκε σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν νέα στοιχεία…

Δεν χωράει ανθρώπου νους τα όσα έγιναν στην πόλη. Ο σκύλος βρέθηκε να χαροπαλεύει με 20 σκάγια στο σώμα του. Ο δράστης είχε ήδη απομακρυνθεί. Παρά τις προσπάθειες το ζώο δεν κέρδισε τη μάχη ζωής που έδινε. Ο Βόλος παραμένει στο επίκεντρο να φιλόζωους να βγάζουν επικήρυξη, σε μια προσπάθεια να ανοίξουν κλειστά στόματα. Ο εντοπισμός του δράστη της κτηνωδίας, απασχολεί και την αστυνομία, που προσπαθεί να τον εντοπίσει.

Οργισμένοι είναι οι κάτοικοι της Αργαλαστής στον Βόλο μετά την τραγική κατάληξη που είχε ο τετράποδος «Λάζαρος», ο αδέσποτος σκύλος που την Παρασκευή 26 Μαϊου του 2023 πυροβολήθηκε εξ επαφής.

Παρά τις πολυήμερες προσπάθειες των κτηνιάτρων να το κρατήσουν στη ζωή, ο σκυλάκος κατέληξε. Φιλόζωοι και κάτοικοι της Αργαλαστής αναζητούν πληροφορίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, σημειώνοντας πως θα τηρηθεί ανωνυμία, ενώ όσοι γνωρίζουν κάτι καλούνται να απευθυνθούν στη Ζωοφιλική Αδέσποτων Πηλίου ή στην αστυνομία, στο τηλέφωνο 2423086222.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η κίνηση να δοθεί αμοιβή σε όποιον γνωρίζει κάτι ώστε να βοηθήσει τις έρευνες «αγκαλιάστηκε» ήδη από φιλόζωους, που δηλώνουν επωνύμως διατεθειμένοι να συμβάλλουν οικονομικά για την αύξηση του ποσού, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως για μια ακόμη φορά σε μια μικρή κοινωνία ουδείς είδε ή άκουσε το παραμικρό για την απαράδεκτη πράξη.

Θύμα ένα σκυλάκι το οποίο το είχαν παρατήσει στο χωριό, τον χειμώνα που πέρασε, και το οποίο ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στο χωριό και το φρόντιζαν και το αγαπούσαν όλοι. Συνόδευε άλλα σκυλιά δεσποζόμενα στις βόλτες τους ωστόσο κάποιος άγνωστος έως τώρα, άνοιξε πυρ κατά του σκύλου και του έριξε τουλάχιστον 20 σκάγια.

«Προφανώς κάποιος ο οποίος πυροβολεί απογευματάκι, όταν οι ταβέρνες και τα μαγαζιά είναι ακόμα ανοιχτά και υπάρχει πλήθος κόσμου, ένα σκυλί σχεδόν στο κέντρο του χωριού, αυτονόητα είναι επικίνδυνος. Συμμερίζομαι το γεγονός ότι πολύς κόσμος φοβάται να μιλήσει μόνο και μόνο γι’ αυτό. Ζω στην Αργαλαστή τους τελευταίους 9 μήνες» ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις