Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Βόλος: Έριχναν κάθε πρωί νερό και κοπριά – Οι κολοκύθες που βγήκαν τους έκαναν viral στο διαδίκτυο [pics]

Βόλος: Έριχναν κάθε πρωί νερό και κοπριά – Οι κολοκύθες που βγήκαν τους έκαναν viral στο διαδίκτυο [pics]

Οταν η βολιώτικη γη έχει κέφια, τότε όλα μπορούν να συμβούν. Όπως από ένα δέντρο ροδιάς να βγουν ρόδια βάρους 1.684 γραμμαρίων και ένας σπόρος κολοκύθας να δώσει κολοκύθια γίγας…

Οι οικογένειες του γνωστού γιατρού Ανδρέα Λαζαρίδη και του πρώην χαλυβουργού Δημήτρη Τσοπάνου δικαίως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το ρεκόρ Γκίνες για τα φρούτα και τα κηπευτικά τους.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους ο Δημήτρης Τσοπάνος και η Ράνια Ασδεράκη, όταν επιστρέφοντας στο σπίτι τους στην Αγριά, είδαν τη σοδειά του κήπου τους σε κολοκύθια να έχει σπάσει κάθε ρεκόρ! Μόνο με νερό και κοπριά τα κολοκύθια είχαν πάρει γιγάντιες διαστάσεις έτοιμα για το βιβλίο Γκίνες.

«Θαυματουργός» ο σπόρος από την Κρήτη σχολίασε ο κ. Δημήτρης Τσοπάνος, πρώην γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στη Χαλυβουργία. Από τότε που αποχώρησε από το εργοστάσιο, του αρέσει να ασχολείται με την κηπουρική. «Μην φανταστείς όμως πολλά πράγματα» μας λέει. Μαζί με τη σύζυγό του που είναι από την Κρήτη, αποφάσισαν να φυτέψουν τον σπόρο κολοκυθιάς. Δεν περίμεναν όμως ότι οι κολοκυθιές θα γίνουν «μικροί γίγαντες».

«Απουσιάζαμε δύο μήνες. Τα πότιζε η κόρη μου με τον γαμπρό μου. Το αποτέλεσμα μας εντυπωσίασε πράγματι» συνεχίζει ο ίδιος. «Του χρόνου θα τις περιποιηθώ περισσότερο για καλύτερα αποτελέσματα» πρόσθεσε ο κ. Τσοπάνος. Ο ίδιος μάζεψε 10 τέτοιες γιγάντιες κολοκύθες και τώρα με τη σύζυγό του σκέφτονται τους τρόπους…μαγειρέματος!

Και αν οι κολοκύθες της οικογένειας του κ. Δημ. Τσοπάνου είναι για «μάτιασμα», τι να πει κανείς για τα ρόδα της οικογένειας του γνωστού ουρολόγου Ανδρέα και της Μάγδας Λαζαρίδη. Πριν ένα χρόνο… η γη έκανε το θαύμα της. Ήταν Οκτώβριος του 2017 όταν η κ. Μάγδα Λαζαρίδη μάζεψε από τη ροδιά που έχει στον κήπο της τεράστια ρόδα. 1.684 γραμμάρια το μεγαλύτερο και 890 γραμμάρια το μικρότερο !

Είναι η εποχή τους και τα ρόδια τα βρίσκουμε άφθονα και γευστικά σε όλες τις αγορές αυτή την εποχή. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα ρόδια ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Όπως είπε και η κ. Μάγδα Λαζαρίδη αναπτύχτηκε με άκρως φυσικό τρόπο χωρίς να χρησιμοποιηθούν λίπασμα ή κάποια άλλη χημική ουσία.

Το δέντρο που ομορφαίνει τον κήπο της οικογένειας Λαζαρίδη, παρήγαγε και τα προηγούμενα χρόνια μεγάλους καρπούς, αλλά το περυσινό ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ένα ακόμη θαύμα της φύσης!

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις