Τοπικά Νέα

Βόλος: Χλώμιασε όταν άκουσε την απόφαση για τον σκύλο που σκότωσε – Η δίκη δεν αναβλήθηκε όπως ζητούσε ο κατηγορούμενος!

Ο δράστης σκότωσε με όπλο τον σκύλο και κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου - Η απόφαση δεν ήταν αυτή που περίμενε...

Βαριά «καμπάνα» άκουσε χθες (18-11-2014) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, κατηγορούμενος για θανάτωση ζώου με πυροβολισμό, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία. Ο δράστης είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2012 και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, για πυροβολισμό κατοικίδιου ζώου.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, τότε είχε μπει σε ποιμνιοστάσιο στο Αχίλλειο Αλμυρού, όπου βρίσκονταν τσοπανόσκυλο. Με τη χρήση κυνηγετικού όπλου πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του σκύλου, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το όπλο το κατείχε παράνομα.

Το δικαστήριο, αφού άκουσε τις μαρτυρίες, την απολογία του κατηγορούμενου και έλαβε υπόψη του τα στοιχεία της υπόθεσης, τον έκρινε ένοχο. Επέβαλε στον κατηγορούμενο συνολική ποινή φυλάκισης 25 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ. Αποφάσισε η ποινή να έχει αναστέλλουσα δύναμη επί τριετία. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση κατά της απόφασης. Σημειώνεται ότι το αίτημα για αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα