Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χανιά: Έκαναν μαύρο στο ξύλο γιατρό επειδή στάθηκε στο πλευρό μετανάστη – Πισώπλατη και άγρια επίθεση!

Χανιά: Έκαναν μαύρο στο ξύλο γιατρό επειδή στάθηκε στο πλευρό μετανάστη – Πισώπλατη και άγρια επίθεση!

Στις δικαστικές αίθουσες αναβιώνει σήμερα, η υπόθεση ενός 47χρονου γιατρού, ο οποίος τον Μάρτιο του 2015 είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ντόπιους, επειδή… τόλμησε να σταθεί στο πλάι μετανάστη, ο οποίος είχε νωρίτερα δεχτεί ρατσιστική επίθεση σε περιοχή των Χανίων…

Το επίμαχο συμβάν, το οποίο είχε, μάλιστα, καταγραφεί και από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, είχε λάβει χώρα ανήμερα της 25ης Μαρτίου, με τον 47χρονο – σήμερα – γιατρό, να δέχεται πισώπλατη επίθεση, την ώρα που περπατούσε ανυποψίαστος μαζί με τη σύντροφό του στη Σπλάντζια Χανίων.

Ο γιατρός τραυματίστηκε σοβαρά, καθώς χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υποσκληρίδιο αιμάτωμα.

Μετά το περιστατικό, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε συλλήψεις και τελικά λίγες ημέρες μετά η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων. Η δίκη διεξήχθη παρουσία πλήθους αλληλέγγυου κόσμου των Χανίων, που είχε βρεθεί μέσα κι έξω από τα Δικαστήρια, προκειμένου να διατρανώσει τη συμπαράστασή του στον γιατρό.

Στο εδώλιο κάθισαν τρεις άνδρες, εκ των οποίων κρίθηκαν τελικά ένοχοι οι δύο. Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 10 μηνών, ενώ στον έτερο καταδικασθέντα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών. Ο τρίτος κατηγορούμενος αθωώθηκε. Μετά την καταδικαστική σε βάρος τους απόφαση, οι δύο κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί εντός της ημέρας, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις