Εικόνες εξαθλίωσης, που προκαλούν θλίψη και οργή, αφού παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα, στα Χανιά.
Μία πενταμελής οικογένεια, με τρία ανήλικα παιδιά, έχει βρει τις τελευταίες πέντε ημέρες “καταφύγιο” σε πυλωτή πολυκατοικίας, λόγω ανεργίας και οικονομικής ανέχειας των γονιών.
Πρόκειται για μία οικογένεια Ρομά, με τον 42χρονο πατέρα, την 32χρονη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους, ηλικίας 15, 8 και 4,5 ετών, να κοιμούνται στο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στη Νέα Χώρα, έχοντας ως προστασία τα αυτοκίνητα.
Οι σπασμένες χαρτόκουτες και ένα πάπλωμα είναι το κρεβάτι τους και λίγες νάιλον τσάντες με πράγματα το νοικοκυριό τους.
Οι πέντε έμειναν στο δρόμο, όταν τελείωσαν τα αγροτικά μεροκάματα στις ελιές για τον πατέρα ο οποίος πριν 3 μήνες ήρθε από την Αχαΐα στα Χανιά για να δουλέψει για ένα καλύτερο αύριο για την οικογένεια του.
Μέχρι η πυλωτή να γίνει το σπίτι τους έμεναν σε χώρο που τους διέθετε ο άνθρωπος για τον οποίο δούλευαν.
Η γειτονιά στη Νέα Χώρα έχει ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση και προσπαθεί να μην αφήσει χωρίς φαγητό την πενταμελή οικογένεια, ωστόσο δεν μπορούμε να μιλάμε για κράτος πρόνοιας και δικαίου όταν κοιμούνται στο τσιμέντο εκτεθειμένοι σε κινδύνους και χωρίς τα στοιχειώδη για την καθημερινή τους διατροφή και υγιεινή διαβίωση.
Πηγή: neatv.gr