Site icon NewsIT

Χανιά: Πρωτοφανείς καταστροφές σε θερμοκήπια από ισχυρή χαλαζόπτωση!

25.01.2011 | 10:55
Χανιά: Πρωτοφανείς καταστροφές σε θερμοκήπια από ισχυρή χαλαζόπτωση!

Το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κουντούρας, Αντώνη Μπιτσάκη, το χαλάζι είχε το μέγεθος καρυδιού...

Η χαλαζόπτωση ξεκίνησε αργά το βράδυ και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στις θερμοκηπιακες εγκαταστάσεις της Κουντούρας. Σύμφωνα με τον κύριο Μπιτσάκι, η ζημιά στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις με γυαλί φθάνουν στο 90%, ενώ σημαντικότατες ζημιές υπέστησαν και οι εγκαταστάσεις με νάιλον.

Το φαινόμενο είχε διάρκεια 45 λεπτών και σύμφωνα με εκτιμήσεις των παραγωγών, μόνο στις υποδομές, οι ζημιές ανέρχονται στα 3-3,5 εκατ. ευρώ. Ο κ. Μπιτσάκης χαρακτήρισε πρωτοφανή τη χαλαζόπτωση, ενώ όπως είπε τις επόμενες ημέρες θα γίνει και η αποτίμηση της ζημιάς στις καλλιέργειες, δεδομένου ότι μετά την καταστροφή των υποδομών, μένουν εκτεθειμένες.

Η έκταση που πλήγηκε υπολογίζεται σε 2.000 στρέμματα, ενώ το φαινόμενο ήταν τοπικό αφού το χαλάζι ” χτύπησε” μόνο την Κουντούρα. Από το πρωί την περιοχή επισκέπτεται κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και της Περιφερειακής Ενότητας που καταγράφει τις ζημιές, ενώ ήδη έγινε και η αγγελία της ζημιάς στον ΕΛΓΑ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version