Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Χριστούγεννα 2022: Έτσι θα στολιστούν τα Χανιά – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Χριστούγεννα 2022: Έτσι θα στολιστούν τα Χανιά – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το Παλιό Λιμάνι, όπου και φέτος θα στολιστούν τα ιστιοφόρα, θα είναι το επίκεντρο του στολισμού στα Χανιά για τα Χριστούγεννα

Περισσότερα από 200 σημεία στολισμού, 14 νέα δεντράκια για τους περιαστικούς Δήμους και τις εισόδους της πόλης (Πυθάρι, Αγ. Μαρίνα, Σούδα, Αγυιά) θα περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων.

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων στις 19:30 το απόγευμα, με την παιδική χορωδία του Δήμου Χανίων, την Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων και τον Μάνο Μαλαξιανάκη.

Η αλλαγή του χρόνου θα γίνει με ροκ συναυλία κάτω από το ρολόι του Δημοτικού Κήπου επί της οδού Πλουμιδάκη.

2 εκ. ευρώ το έξτρα κόστος για καύσιμα και θέρμανση

«Προσπαθήσαμε να μην επιβαρύνουμε άλλο το ενεργειακό κόστος και να διατηρήσουμε το επίπεδο του στολισμού σε αυτό που είχε διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, δίνοντας έμφαση στις πολιτιστικές εκδηλώσεις» σημείωσε ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Τάσος Αλόγλου. Όπως ανέφερε, η επιπλέον επιβάρυνση του Δήμου Χανίων από την αύξηση στην ενέργεια φτάνει τα 2 εκ. ευρώ για το έτος 2022.

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Γιάννης Νικηφοράκης, τόνισε πως ο στολισμός στον Δήμο Χανίων έχει φτάσει πλέον σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο ενώ υπογράμμισε πως φέτος θα δωθεί έμφαση στις περιαστικές περιοχές.

Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, ανέφερε πως το Μεγάλο Αρσενάλι θα μετατραπεί σε Εργαστήρι του Άη Βασίλη, όπου στο ισόγειο επιχειρήσεις της πόλης θα προσφέρουν προϊόντα σε γονείς και παιδιά που θέλουν να αγοράσουν ή να γευτούν τα προϊόντα τους ενώ στον υπόλοιπο χώρo θα γίνονται δωρεάν δράσεις με κατασκευές, παιχνίδια, τέχνες. Παράλληλα θα γίνουν δράσεις στις δημοτικές βιβλιοθήκες για την περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά.
Παράλληλα, σημείωσε πως το Santa Run επανέρχεται στις 26 του μήνα με σάκους όπως έγινε πέρυσι και με ένα μεγάλο πάρτι

Τέλος, ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου, Μανώλης Κοτσιφάκης, αναφέρθηκε στον στολισμό του ενετικού λιμανιού τονίζοντας πως ο φωτισμός θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις