Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Ο πατροκτόνος επιστρέφει σπίτι του – “Δεν ήταν πατέρας αλλά ένας βάρβαρος”!

Ζάκυνθος: Ο πατροκτόνος επιστρέφει σπίτι του – “Δεν ήταν πατέρας αλλά ένας βάρβαρος”!

Δάκρυα χαράς και συγκίνησης μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Ο πατροκτόνος συγκλόνισε τους δικαστές με την απολογία του…

«’Απαντες επέδειξαν τεράστια σημασία στον παράγοντα άνθρωπο και στη σχέση του κατηγορουμένου με τον πατέρα του από τη γέννηση του μέχρι και την ημέρα της ανθρωποκτονίας. Ο Αλέξης τη Δευτέρα θα είναι σπίτι του με περιοριστικούς όρους, εμφανίσεως του κάθε 1η και 15η στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα», δήλωσε ο Παναγιώτης Κεφαλληνός, συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του τον περασμένο Μάιο στις Βολίμες Ζακύνθου.

Στο άκουσμα της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Πατρών αργά χθες το βράδυ, ο 27χρονος δράστης αλλά και τα αδέρφια του μαζί με τη μητέρα τους ξέσπασαν σε κλάματα χαράς, για μια απόφαση που ουσιαστικά τον βγάζει από τη φυλακή.

Το δικαστήριο έκρινε τον δράστη ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά του αναγνώρισε τρία ελαφρυντικά. Το πρώτο είναι του πρότερου σύννομου βίου, το δεύτερο της ανάρμοστης και σκληρής συμπεριφοράς του θύματος και τρίτον της καλής συμπεριφοράς στο σωφρονιστικό κατάστημα μετά την πράξη μέχρι και σήμερα.

Επίσης ο κ. Κεφαλληνός χαρακτήρισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο «δίκαιη την απόφαση», ενώ εξήρε «την επιστημοσύνη των δικαστών, του εισαγγελέα της έδρας αλλά και την προσήλωση και διερεύνηση της πραγματικής διάστασης της υπόθεσης από τους ενόρκους τους λαϊκούς δικαστές».

Δεν ήταν πατέρας, ήταν ένας βάρβαρος»

Σύμφωνα με όσα είπε ο πατροκτόνος στην απολογία του, το θύμα “δεν ήταν πατέρας αλλά ένας βάρβαρος” τονίζοντας πως τον μεγαλύτερο πόνο και εξευτελισμό ένιωσε όταν έμεινε μόνος μαζί του στο σπίτι. Σύμφωνα με όσα είπε, τον έδενε, τον κλείδωνε στο δωμάτιο και από την ηλικία των 10 ετών τον ανάγκαζε να κάνει σκληρές αγροτικές δουλειές.

«Με είχε κάνει έναν κανονικό τσοπάνη. Τα βράδια με έβαζε να κοιμάμαι ολόγυμνος μαζί του και πολλές φορές που ξυπνούσα τον έβρισκα κολλημένο επάνω μου. Δεν μου επέτρεπε να πάω στο σχολείο και με ανάγκαζε να ζητιανεύω στην Κυλλήνη. Κάποια πράγματα δεν ξεχνιούνται. Πώς μπορεί ένα μικρό παιδί να ξεχάσει τον εξευτελισμό από τον ίδιο του τον πατέρα;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ήθελα να βοηθήσω τ’ αδέρφια μου»

«Ήξερα ότι βασανίζονταν όπως βασανίστηκα κι εγώ και ήθελα να τα βοηθήσω» ανέφερε και περιέγραψε ότι κάποια στιγμή είδε την μικρή του αδελφή αναστατωμένη να του λέει πως πονάει στα γεννητικά της όργανα.

«Θυμήθηκα αυτά που είχε κάνει στην μεγάλη μου αδελφή στην οποία ασελγούσε όταν εκείνη ήταν σε ηλικία έξι ετών θυμήθηκα ότι εγώ τον έβρισκα κολλημένο πάνω μου. Κατάλαβα τι είχε συμβεί. Μου ζητούσε να του πάω την μεγάλη μου αδελφή ως γυναίκα του γιατί διαφορετικά θα μας σκότωνε όλους και μετά αυτοκτονούσε» ανέφερε ο κατηγορούμενος τονίζοντας:

«Δεν ήξερα τι να κάνω. Ο ίδιος μου ο πατέρας με ανάγκασε να τον σκοτώσω για όσα είχα δει και είχα ζήσει. Μέχρι την τελευταία στιγμή τον έτρεμα Ποτέ δεν ένιωσα την αγάπη του πατέρα. Μου ήρθαν στο μυαλό όλες μου οι αναμνήσεις».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις