Τοπικά Νέα

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες από τον Ιανουάριο

  «Προπομπό» των κινητοποιήσεων στις οποίες προσανατολίζονται οι αγρότες για τον Ιανουάριο - εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους - αποτέλεσε η σημερινή πανθεσσαλική αγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι έξω από το κτίριο της αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και οργάνωσαν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Ακολούθησε πορεία προς το κέντρο της Λάρισας και το δικαστικό μέγαρο προκειμένου να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους για τα «αγροτοδικία».

Παρότι η συμμετοχή των αγροτών αριθμητικά δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ωστόσο η συγκέντρωση ήταν δυναμική και, όπως τονίστηκε από τον αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα “οι αγρότες παλεύουν για να μπορέσουν να παραμείνουν στα χωράφια τους και να βάλουν ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι τους”.

Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών των αγροτών βρίσκεται το θέμα της υπερφορολόγησής τους, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, καθώς και η νέα ΚΑΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: 86 αγρότες έκρινε ένοχους το Δικαστήριο για τα επεισόδια στο αεροδρόμιο

Ηράκλειο: Αγρότες κατέλαβαν την Περιφέρεια Κρήτης – Πρωτοφανής η συμμετοχή!

Λάρισα: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες

Βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν τροπολογία για μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα