Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Εισηγούνται στον Τσίπρα εκλογές – Εξετάζει το ενδεχόμενο

Εισηγούνται στον Τσίπρα εκλογές – Εξετάζει το ενδεχόμενο

Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την σαρωτική νίκη της ΝΔ.
Εισηγήσεις να προκηρύξει πρόωρες εκλογές δέχεται ο πρωθυπουργός.
Το συζητάει ο Αλέξης Τσίπρας.
Πιθανότερες ημερομηνίες 23 ή 30 Ιουνίου.
Αναμένεται η δήλωση του πρωθυπουργού.

Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, από την ώρα που το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την εκτίμηση για διαφορά 9 ποσοστιαίων μονάδων, προσδίδοντας στην νίκη της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηριστικά θριάμβου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο. Ως πιθανές ημερομηνίες προτείνονται η 23η ή η 30ή Ιουνίου.

Τα στελέχη προτείνουν στον κ. Τσίπρα να “σηκώσει το γάντι” που έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να ανακοινώσει απόψε κιόλας ότι θα επισκεφτεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να ζητήσει την προκήρυξη εκλογών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός δεν απορρίπτει, αλλά συζητάει αυτές τις εισηγήσεις με τους στενούς του συνεργάτες.

Δεν αποκλείεται πάντως και το ενδεχόμενο να μην ανακοινώσει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας την προσφυγή στις κάλπες καθώς θα θεωρηθεί ότι αντιδρά εν θερμώ, αλλά να το ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες.

Είναι θέμα χρόνου, ίσως λίγων λεπτών, να μάθουμε την τελική απόφασή του, καθώς αναμένεται δήλωσή του από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Δείτε εδώ τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ, λεπτό προς λεπτό, και διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις