Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ινδία: Νέο ρεκόρ με πάνω από 184.000 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Ινδία: Νέο ρεκόρ με πάνω από 184.000 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Αδιανόητοι είναι οι καθημερινοί αριθμοί κρουσμάτων κορονοϊού στην Ινδία, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε νέο ρεκόρ με άλλα 184.372! 

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό έχει φθάσει τα 13,9 εκατομμύρια. Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Το ίδιο διάστημα 1.027 ασθενείς υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα να φτάνει τους 172.085 νεκρούς.

Οι μαζικοί εορτασμοί… καλά κρατούν

Εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας, των ελλείψεων οξυγόνου για ιατρική χρήση σε ορισμένα ομόσπονδα κράτη και των περιοριστικών μέτρων, μεγάλα πλήθη πιστών συγκεντρώθηκαν χθες σε όλη τη χώρα για μια ινδουιστική θρησκευτική γιορτή.

Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν για να κάνουν το μπάνιο τους στον Γάγγη την τρίτη ημέρα της εορτής Κουμπ Μελά.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς διαπίστωσαν ότι ελάχιστοι από τους προσκυνητές φόραγαν μάσκες ή τηρούσαν την κοινωνική απόσταση.

Ενώ κατέγραφε λιγότερα από 10.000 κρούσματα την ημέρα στην αρχή της χρονιάς, η Ινδία πλέον είναι η χώρα που καταγράφει τις περισσότερες μολύνσεις στον πλανήτη από τη 2η Απριλίου, με την κυβέρνηση του ινδουιστή εθνικιστή Ναρέντρα Μόντι να επιρρίπτει την ευθύνη στην παραβίαση των μέτρων κοινωνικής απόστασης και περιορισμού των επαφών από πολλούς πολίτες.

Οι αρχές στο πλουσιότερο ομόσπονδο κράτος της Ινδίας, τη Μαχαράστρα, επίκεντρο του νέου κύματος της πανδημίας – καταγράφει σχεδόν το ένα τέταρτο των μολύνσεων – αναμένεται να επιβάλλουν νέα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα από σήμερα στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την εξάπλωση.

Αλλού, ιδιωτικά νοσοκομεία που έχουν κορεστεί ή αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης διώχνουν ασθενείς και το βάρος που σηκώνει το δημόσιο σύστημα υγείας γίνεται ολοένα μεγαλύτερο.

Στο δυτικό ομόσπονδο κράτος Γκουτζάρατ ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα στα οποία εικονίζεται μια τεράστια ουρά ασθενοφόρων μπροστά σε δημόσιο νοσοκομείο της Αχμενταμπάντ και γιατρούς και νοσηλευτές να πηγαίνουν να προσφέρουν φροντίδα μέσα στα οχήματα.

Πηγή προσκείμενη στο γενικό νοσοκομείο ανέφερε, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, πως πολλές ιδιωτικές κλινικές δεν έχουν πλέον ιατρικό οξυγόνο και διώχνουν ασθενείς με την COVID-19, με αποτέλεσμα το δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα να καλείται να επιλύσει το πρόβλημα.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις