Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κεραυνοί Ερντογάν κατά ΗΠΑ – «Μας εξαπατήσατε! Τα λιοντάρια μας εξαφάνισαν τα “τσακάλια” από την Αφρίν»

Cumhuriyet Ερντογάν

Η εμφάνιση του Σουλτάνου Ερντογάν ενώπιον των βουλευτών του κόμματός του ήταν όπως πάντα εντυπωσιακή. Η ομιλία που εκφωνεί σήμερα είναι για να ξεδιπλώσει την ατζέντα του για το κόμμα και για την χώρα αλλά φυσικά επικεντρώθηκε στην Αφρίν. Στον πόλεμο που εκείνος θεωρεί ότι κέρδισε. Ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν λάβρος και σήμερα κατά των ΗΠΑ και μάλιστα όσο μιλούσε διακοπτόταν από το ακροατήριό του και στην κυριολεξία τον αποθέωναν.

Ειδικά, όταν ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στις ΗΠΑ κατηγορώντας τις ευθέως ότι στηρίζουν την τρομοκρατία, εννοώντας τους Κούρδους.

«Λένε τώρα ότι ανησυχούν για την Αφρίν. Που ήσασταν όταν σας είπαμε τις δικές μας ανησυχίες και σας ζητήσαμε να πολεμήσουμε μαζί τους τρομοκράτες; Ο στρατός μας τους κανόνισε. Λέτε (σ.σ. απευθυνόμενος στις ΗΠΑ) ότι είμαστε στρατηγικός σας εταίρος. Και πάτε και συνεργάζεστε με τους τρομοκράτες. Μας εξαπατήσατε. Ζητήσαμε να αγοράσουμε όπλα απο εσάς και αρνηθήκατε. Τα στείλατε στους τρομοκράτες. Τι συνεργασία και τι αλληλεγγύη είναι αυτή; Βρήκαμε ολόκληρα σπίτια και αποθήκες με όπλα και πυρομαχικά. Θα τα διαλύσουμε. Θα τους κυνηγήσουμε. Όλα αυτά τα πυρομαχικά κατασχέθηκαν από εμάς».

Και συνέχισε: «Η Τουρκία δεν θα μείνει απαθής στους τρομοκράτες. Θα τους χτυπήσουμε. Μας έλεγαν να μην πάμε στην Αφρίν. Να διακόψουμε την επιχείρηση. […] Σε δυο μήνες, η επιχείρηση στην Αφρίν ολοκληρώθηκε. Όταν τα λιοντάρια εμφανίζονται στην πλατεία, τα τσακάλια εξαφανίζονται. Όταν εμφανιστήκαμε τα τσακάλια έφυγαν με την ουρά στα σκέλια».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις