Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα φωτιά στην Εύβοια – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Νέα φωτιά στην Εύβοια – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Νέα φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (25.08.2018) στην Εύβοια, στην περιοχή Κυπαρίσσι, του δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων. Έχει οριοθετηθεί η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά καίει δασική έκταση, στην περιοχή Σταυρός κοντά στο Κοντοδεσπότι όπου είχε ξεσπάσει η μεγάλη πυρκαγιά της 12ης Αυγούστου. Μάχη με τις φλόγες δίνουν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, δυο αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.

Στο σημείο επιχειρούν άντρες της Πυροσβεστικής από τη Χαλκίδα, εθελοντές δασοπυροσβέστες από τα Ψαχνά. Σύμφωνα πάντως με την πυροσβεστική, η φωτιά έχει οριοθετηθεί και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Δεύτερη φωτιά στην Εύβοια

Νωρίτερα, είχε ξεσπάσει μια ακόμα εστία φωτιάς, στη θέση Κρυόρεμα, κοντά στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ. Οι πυροσβέστες την έθεσαν υπό έλεγχο, αλλά η νέα πυρκαγιά ενισχύει τις υποψίες για εμπρησμό όπως αναφέρει η Ευβοϊκή Γνώμη.

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Τύρναβο

Στο μεταξύ, νωρίτερα είχε ξεσπάσει φωτιά στον Τύρναβο, σε δασική έκταση στην περιοχή Δαμάσι, αλλά όπως έκανε γνωστό η πυροσβεστική, έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Πηγή: egnomi.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις