Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Πολωνία: Πάνω από 1.000.000 τα κρούσματα κορονοϊού!

Πολωνία

Ο αριθμός θετικών διαγνώσεων κορονοϊού που έχουν καταγραφεί στην Πολωνία ξεπέρασε σήμερα το ένα εκατομμύριο, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει για την αγορά 45 εκατ. δόσεων εμβολίων, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας που αποδεικνύεται πιο σοβαρό από το πρώτο.

Ο ημερήσιος αριθμός νέων θετικών διαγνώσεων έχει πέσει μετά την κατακόρυφη αύξησή του τον Οκτώβριο και στις αρχές Νοεμβρίου, όμως η Πολωνία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά διενέργειας διαγνωστικών τεστ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μια από τις μεγαλύτερες αναλογίες θετικών διαγνώσεων.

Η Πολωνία και ο κορονοϊός

Σήμερα καταγράφηκαν επιπλέον 13.855 θετικές στον κορονοϊό διαγνώσεις κα 609 νέοι θάνατοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θετικών διαγνώσεων να ανέλθει σε 1.013.747 και αυτός των θανάτων σε 18.208.

Ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε πως ελπίζει ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα ξεκινήσει έως τον Φεβρουάριο του 2021 και πρόσθεσε πως θα κοστίσει από πέντε έως δέκα δισεκ. ζλότι

«Η Πολωνία έχει υπογράψει τα απαιτούμενα συμβόλαια. Έχουμε παραγγείλει 45 εκατομμύρια δόσεις με εταιρίες όπως οι Pfizer, BionTech, AstraZeneca και Johnson and Johnson και είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε και άλλα συμβόλαια», είπε ο Μοραβιέτσκι σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη Λοτζ.

Πρόσθεσε πως ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν και εθελοντικός. Η πλήρης στρατηγική θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, είπε ο ανώτατος σύμβουλος του Μοραβιέτσκι Μίχαλ Ντβόρζικ.

Περίπου 20.855 νοσοκομειακές κλίνες χρησιμοποιούνται από ασθενείς με COVID-19 σε σύνολο 39.051 διαθέσιμων κλινών. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται από ασθενείς 2.023 αναπνευστήρες σε σύνολο 3.106 διαθέσιμων για ασθενείς με COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις