Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Στις 29-30 Οκτωβρίου η τρίτη Ελληνο-Αραβική σύνοδος στην Αθήνα

Στις 29-30 Οκτωβρίου η τρίτη Ελληνο-Αραβική σύνοδος στην Αθήνα

Αρχηγοί κρατών, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ε.Ε., Υπουργοί, Ακαδημαϊκοί, ισχυροί επιχειρηματίες και άλλοι επιφανείς εκπρόσωποι από περισσότερες από 30 χώρες έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία προς την “3η Ευρω-Αραβική Σύνοδο: Κοινοί Ορίζοντες”. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα).

Με διατομεακά θέματα στην ατζέντα, η Ευρω-Αραβική Σύνοδος είναι πλέον θεσμός που φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα διαμορφωτών της κοινής γνώμης και πρωτοπόρων απ΄όλο τον κόσμο. Σε συνέχεια της τεράστιας επιτυχίας των δύο πρώτων Συνόδων, φέτος η συνάντηση χαρακτηρίζεται από αυξημένη συμμετοχή Ευρωπαίων και Αράβων υψηλόβαθμων προσκεκλημένων, οι οποίοι θα συνοδεύονται από κορυφαίους επιχειρηματίες. Οι συμμετέχοντες αδημονούν να εγκαινιάσουν επικοδομητικό διάλογο, να αδράξουν ευκαιρίες και να ενισχύσουν τους οικονομικούς δεσμούς.

Η πολιτική, η οικονομία, η ενέργεια, η μετανάστευση, η διαπεριφερειακή συνεργασία και ο πολιτισμός θα αποτελέσουν αναπόσπαστο τμήμα του προγράμματος. Προάγοντας την αλληλεπίδραση ανάμεσα σε δύο ταχέως μεταβαλλόμενους κόσμους, η Σύνοδος έχει στο επίκεντρο της την διαμόρφωση προτάσεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού κόσμου και τη διερεύνηση των νέων προοπτικών που θα προκύψουν.

Η “3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες” θα συνέλθει υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και την υποστήριξη του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και της Ελληνικής Κυβέρνησης. Επιπλέον, η Σύνοδος τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Αραβικό Σύνδεσμο, με τη σύμπραξη της Ένωσης Αραβικών Επιμελητηρίων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης και του Swiss Arab Network. Φέτος, το EU-GCC Clean Energy Technology Network είναι programming partner.

Τα ονόματα των ομιλητών, το πρόγραμμα, καθώς και περαιτέρω πληροφορίες για τη δημοσιογραφική κάλυψη θα ανακοινωθούν τις ερχόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Η “3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες” διοργανώνεται από την Al-Iktissad Wal-Aamal Group και την Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών. Στρατηγικός χορηγός είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Μέσης Ανατολής, Consolidated Construstors Company (CCC).

Ιστορικό υπόβαθρο

Η πρωτοβουλία ανήκει στους ιδρυτές της Consolidated Contractors Company (CCC), τους εκλιπόντες Said Khoury και Hassib Sabbagh. Η νυν ηγεσία, δια του κ. Tawfic Khoury, Προέδρου τόσο της CCC όσο και της Al-Iktissad Wal Aamal, ενστερνίστηκε το όραμα αυτό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις