Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Suzanne Eaton: Σάλος από την ανάρτηση αστυνομικού

Suzanne Eaton: Σάλος από την ανάρτηση αστυνομικού

Συγγνώμη μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ζήτησε ο αστυνομικός του ΤΑΕ Χανίων που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό της Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton για την ανάρτησή του «Δυνατή search team… Πού θα πάει μωρή, θα σε βρούμε» που φυσικά προκάλεσε σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε νέα ανάρτησή του, σημειώνει: «Λόγω ορθογραφικού και μόνο λάθους η ανάρτησή μου σχετικά με τις έρευνες για την Αμερικάνα βιολόγο παρεξηγήθηκε, (Ήθελα να γράψω θα σε βρούμε μωρέ). Θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση ούτε να προσβάλω, ούτε να θίξω και να προσβάλω την άτυχη γυναίκα και την οικογένειά της… Ζητώ και πάλι συγγνώμη. Όποιοι με ξέρουν γνωρίζουν το ήθος και τον χαρακτήρα μου».

Για την συγκεκριμένη ανάρτηση μίλησε στο newsit.gr ο Νίκος Ξανθουδάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων.

«Ήταν ένα ορθογραφικό λάθος. Ήθελε να γράψει “μωρέ” και έγραψε “μωρή”. Κάποιοι το είδαν και είπανε ότι ο αστυνομικός άφησε υπονοούμενα για τη γυναίκα για την οποία, από το πρώτο λεπτό, όλη η αστυνομία ήταν στα Χανιά, αλλά και ο συγκεκριμένος συνάδελφος.
Εγώ, ως αστυνομικός και ως πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων το κατακρίνω και έχω βγάλει και ανακοίνωση. Και ο συνάδερφος, προς τιμήν του, ζήτησε συγγνώμη, δημοσίως.
Είπε “δεν είχα σκοπό, ούτε να προσβάλω, ούτε να θίξω την συγκεκριμένη γυναίκα”. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι το ήθος του και η καθημερινή του απόδοση, ως αστυνομικός, ως άνθρωπος και ως οικογενειάρχης, έχουν δείξει στη χανιώτικη κοινωνία ότι είναι πολύ καλός, πάνω απ’  όλα άνθρωπος.
Τον έχω στην υπηρεσία μου, είμαι προϊστάμενος του, είμαι αστυνόμος του, τον γνωρίζω καλά και ως πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων ήρθα στο σημείο που έπρεπε να τον στηρίξω. Εντός εισαγωγικών το “να τον στηρίξω”, γιατί δε χρειάζεται στήριξη, το έκανα για να καταλάβουν κάποιοι ότι εμείς δεν αφήνουμε κάποιον συνάδελφό μας, ειδικά όταν έχει δίκιο, έρμαιο κάποιων καταστάσεων. Είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Πάρα πολύ στεναχωρημένος. Έχει πίεση. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “αστυνόμε, δεν είμαι καλά, θα πάω στο νοσοκομείο”. “Να πας του λέω, τι να σου κάνω;”. Μπήκε στο νοσοκομείο. “Νιώθω” μου λέει “τόσο άσχημα, λες και έχω λέπρα”. “Σώπα” του λέω, “δεν είναι τίποτα, εντάξει, έγινε ένα λάθος, δε θα σου πάρουν το κεφάλι”. Εντωμεταξύ, δεν ήταν στο καναπέ του και καθόταν και σχολίαζε, ήταν από το πρώτο λεπτό στις έρευνες, από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Βεβαίως, πρέπει σε κάποια πράγματα και, ειδικά εμείς, ως αστυνομικοί, όταν γράφουμε κάτι να είμαστε προσεκτικοί, αλλά αυτό ήταν ορθογραφικό λάθος. Δεν υπήρχε πρόθεση καμία».

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις