Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν και Άνγκελα Μέρκελ δίνουν ραντεβού για τον Ιούλιο στην Ουάσινγκτον

Τζο Μπάιντεν και Άνγκελα Μέρκελ δίνουν ραντεβού για τον Ιούλιο στην Ουάσινγκτον
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να συναντήσει στην Ουάσινγκτον η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου και στο επίκεντρο θα βρεθούν οι «βαθιές διμερείς σχέσεις» των δύο χωρών. 

Την συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας και του προέδρου των ΗΠΑ έκανε γνωστή η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι. «Οι ηγέτες θα συζητήσουν τη δέσμευσή τους στη στενή συνεργασία σε ένα φάσμα κοινών προκλήσεων, περιλαμβανομένων του τερματισμού της πανδημίας της Covid-19, της αντιμετώπισης της απειλής της κλιματικής αλλαγής και της προώθησης της οικονομικής ευημερίας και της διεθνούς ασφάλειας με βάση τις κοινές δημοκρατικές αξίες μας», δήλωσε η Τζεν Ψάκι.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της συνάντησης της Άνγκελα Μερκελ και του Τζο Μπάιντεν έγινε κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά στην Αγγλία. Αφότου ανέλαβε καθήκοντα, ο Μπάιντεν έχει υποδεχθεί άλλους δύο παγκόσμιους ηγέτες, αυτούς της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως η γερμανίδα καγκελάριος, η οποία θα αποχωρήσει από την καγκελαρία μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, διατηρούσε ιδιαίτερα δύσκολες σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις