Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νέα εποχή για τις τράπεζες: Συνέντευξη με τον CEO της Optima bank Δ. Κυπαρίσση

Νέα εποχή για τις τράπεζες: Συνέντευξη με τον CEO της Optima bank Δ. Κυπαρίσση

Ο διευθύνων σύμβουλος της Optima bank κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης μιλά στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr για το ρόλο των τραπεζών στη χρηματοδότηση της οικονομίας, την πορεία των επιτοκίων, τα κόκκινα δάνεια και το νέο τραπεζικό τοπίο, αλλά και για το ρόλο της Optima bank, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν ελκυστική στους πελάτες και τα σχέδια της επόμενης ημέρας.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, εξέφρασε αισιοδοξία, που πηγάζει από την αναπτυξιακή πορεία που διαγράφει, η οποία μάλιστα είναι μεγαλύτερη από το μέσο όρο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών. Για το 2022, η ανάπτυξη θα είναι κοντά στο 6%.

Ως συνέπεια και ο ρόλος των τραπεζών είναι πρωταγωνιστικός. Όπως είπε ο κ. Κυπαρίσσης «οι τράπεζες βρίσκονται στο καλύτερο σημείο μετά τη δεκαετή κρίση», εξηγώντας ότι αυτή τη στιγμή οι καταθέσεις υπερβαίνουν τα 180 δισ. ευρώ, που υποδηλώνει ρευστότητα και συνεπώς την ικανότητά τους να υποστηρίξουν δάνεια, που αυτή τη στιγμή κυμαίνονται στα 115 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τα σχέδια της Optima bank, κομβικής σημασίας αποτελεί η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο που δρομολογείται για το 2023.

Τα κεφάλαια που θα αντλήσει από την Κεφαλαιαγορά θα κατευθυνθούν στην ανάπτυξη της τράπεζας, δίνοντας έμφαση στη χορήγηση νέων δανείων. Αυτή τη στιγμή η Optima bank διαθέτει δίκτυο 27 καταστημάτων, η διοίκηση ωστόσο, σχεδιάζει να διευρύνει την παρουσία της σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Videos Τελευταίες ειδήσεις