Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Δικαιολογημένες οι ανησυχίες για το εμβόλιο;

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Παρτίδα 172.000 εμβολίων ανακλήθηκε στον Καναδά και η εταιρεία κάνει ελέγχους για να εντοπίσει το πρόβλημα.  

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι στον Καναδά παρατηρήθηκε. ασυνήθιστος αριθμός ¨σοβαρών” αλλεργικών αντιδράσεων. Ανακλήθηκε μάλιστα παρτίδα εμβολίων της εταιρίας GlaxoSmithKline. 

Η εταιρεία σε ανακοίνωση της είπε ότι συνεχίζει να ερευνά τους λόγους που προκλήθηκαν οι αντιδράσεις αλλά δεν είναι σε θέση να πει πόσα από τα 172.000 εμβόλια  που διαπιστώθηκε το πρόβλημα έχουν χορηγηθεί ήδη σε πολίτες. Εκπρόσωπος της GlaxoSmithKline είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η παρτίδα αυτή δεν ανακλήθηκε απλώς ζητήθηκε από τις υγειονομικές αρχές της χώρας να μην την χορηγήσουν.
Η συγκεκριμένη παρτίδα φαίνεται ότι προκάλεσε ένα “ελαφρώς πιο αυξημένο” ποσοστό ισχυρών αντιδράσεων από εκείνες που θεωρούνται αναμενόμενες από παρόμοια σκευάσματα. Οι αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να προκληθούν σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ένα αναφυλακτικό σοκ, μία αλλεργική αντίδραση στην καρδιά ή τους πνεύμονες, που ενδεχομένως να αποδεικτούν μοιραίες σε ορισμένες περιπτώσεις ανθρώπων.
 
Νωρίτερα ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι “οι καναδικές αρχές ανακάλεσαν μια παρτίδα του εμβολίου της GSK” και “διεξάγουν τις έρευνες” που είναι απαραίτητες για να διαπιστωθούν τα αίτια αυτών των αλλεργιών. Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Π.Ο.Υ. δεν διεκρίνησε τον ακριβή αριθμό των σοβαρών κρουσμάτων που εντοπίσθηκαν.
Ο ίδιος, πάντως, διαβεβαίωσε ότι ο ΠΟΥ δεν συνιστά αυτή τη στιγμή να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα εμβόλια και δεν αλλάζει τις συστάσεις του σχετικά μ’ αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :  Εξαπλώνεται η γρίπη

Δεκάδες ακόμη τμήματα κλείνουν από σήμερα στη Λάρισα.
Δεν πάνε οι πολίτες να εμβολιαστούν
Φοβούνται το εμβόλιο
Πώς μεταδίδεται ο ιός
Οσα πρέπει να ξέρετε για τον ιό
On line test για τη γρίπη
Νέος θάνατος από τη νέα γρίπη
Ύποπτες παρενέργειες χωρίς αποδείξεις
Ποια σχολεία θα είναι κλειστά απο Δευτέρα
Μετάλλαξη του ιού;
Η ώρα της ηγεσίας για τη γρίπη

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε