Site icon NewsIT

Ακρυλαμίδιο: Κίνδυνος στο τοστ και τις τηγανητές πατάτες! Τι βρήκαν οι επιστήμονες…

24.01.2017 | 11:28
Ακρυλαμίδιο: Κίνδυνος στο τοστ και τις τηγανητές πατάτες! Τι βρήκαν οι επιστήμονες…

Οι φέτες του τοστ ή οι πατάτες αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για καρκίνο, αν έχουν ψηθεί ή τηγανιστεί πολύ και έχουν χάσει πια το χρυσοκίτρινό χρώμα τους, προειδοποιούν οι Βρετανοί επιστήμονες.

Ο κίνδυνος προέρχεται από την ουσία ακρυλαμίδιο, που παράγεται όταν οι τροφές με άμυλο (ψωμί, πατάτες κ.α.) ψήνονται ή τηγανίζονται για πολλή ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να μαυρίζουν.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr
 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version