Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αντιγριπικός εμβολιασμός: Μύθοι και αλήθειες για το εμβόλιο και την εποχική γρίπη

εμβόλια κορονοϊός

ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΡΙΠΗΣ: Χρήσιμες οδηγίες για τον αντιγριπικό εμβολιασμό και όσα πρέπει να γνωρίζετε. Φαρμακευτικές συμβουλές και… αλήθειες και μύθοι για το αντιγριπικό εμβόλιο.

ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ: Για τη φετινή περίοδο μπορεί να συνταγογραφείται, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, οποιοδήποτε αντιγριπικό εμβόλιο (που διαθέτει άδεια κυκλοφορίας), του οποίου η σύνθεση περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ). Επισημαίνεται ότι, μέσω των συστημάτων φαρμακοεπαγρύπνισης που λειτουργούν διεθνώς, δεν έχουν καταγραφεί σοβαρές συστηματικές παρενέργειες του αντιγριπικού εμβολίου», επισημαίνεται στην εγκύκλιο.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι αναμένεται πως κατά την προσεχή περίοδο γρίπης 2020-2021, ο ιός της γρίπης θα κυκλοφορήσει παράλληλα με τον ιό SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο από κορονοïό-2019 (COVID-19). Αυτή η ιδιαίτερη συγκυρία απαιτεί την πιο πλήρη εφαρμογή του αντιγριπικού εμβολιασμού κατά την προσεχή περίοδο με προτεραιότητα τον εμβολιασμό ατόμων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Δείτε μερικές φαρμακευτικές συμβουλές, καθώς αλήθειες και μύθοι για το αντιγριπικό εμβόλιο.

Δείτε εδώ περισσότερες Φαρμακευτικές Συμβουλές.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις