Site icon NewsIT

Γιατί δεν πρέπει να δοκιμάζουμε ωμή ζύμη

15.12.2018 | 13:00
Γιατί δεν πρέπει να δοκιμάζουμε ωμή ζύμη

Όλοι το έχουμε κάνει και για πολλούς είναι αναπόσπαστο τμήμα της μαγειρικής: λίγο πριν μπει στον φούρνο το κέικ, δοκιμάζουμε λίγη ωμή ζύμη. Και αν την βρούμε πεντανόστιμη, μπορεί να φάμε και όση έχει περισσέψει στον κάδο του μίξερ.

Όσο δελεαστική, όμως, κι αν μοιάζει αυτή η κίνηση, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι, προειδοποιούν οι δύο κορυφαίοι υγειονομικοί οργανισμοί των ΗΠΑ.

Σε ανακοινώσεις που εξέδωσαν η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) και τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC), παρακαλούν να πάψουμε να κάνουμε αυτού του είδους τις δοκιμές. Γιατί; Διότι υπάρχει κίνδυνος να αρρωστήσουμε σοβαρά.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version