Υγεία

Κορονοϊός: Είναι ανάγκη να απολυμαίνεις τα ψώνια που φέρνεις στο σπίτι; Τι λένε οι ειδικοί

Ερωτήσεις έχουν ανακύψει και πάλι σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε για τις επιφάνειες στις οποίες μπορεί να επιζήσει ο κορονοϊός και πώς να παραμείνετε ασφαλείς.

Το αυστραλιανό επιστημονικό πρακτορείο CSIRO πραγματοποίησε πρόσφατα μια μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Virology Journal, για το πόσο καιρό μπορεί να επιβιώσει ο κορονοϊός σε επιφάνειες όπως το τηλέφωνο, το γυαλί, τα χαρτονομίσματα και τα υφάσματα.

Βασικά, η μελέτη κατέληξε ότι ο κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει για σημαντικό χρονικό διάστημα σε αυτές τις επιφάνειες σε θερμοκρασία δωματίου.

Αυτό διέγειρε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο εξέτασης των επιφανειών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στην αρχή της πανδημίας οι περισσότεροι καθάριζαν τα πάντα για να παραμείνουν ασφαλείς από τον κορονοϊό. Φυσικά, δεν κάνει κακό ποτέ να απολυμαίνουμε κάθε είδους επιφάνεια για να παραμένουμε ασφαλείς.

Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη από το εάν απολυμάνατε το… κουτί της πίτσας.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
2
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»
Το «Ηλιτόμηνον» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από μία οικογένεια που βίωσε την εμπειρία της πρόωρης γέννησης...
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»