Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ποιοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά – Δείτε τον «Πίνακα Υπολογισμού Προσωπικού Ρίσκου»

Κορονοϊός: Ποιοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά – Δείτε τον «Πίνακα Υπολογισμού Προσωπικού Ρίσκου»
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Έναν τρόπο με τον οποίο μπορούμε να υπολογίσουμε πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στον κορονοϊό, έδωσε στη δημοσιότητα ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος (BMΑ). Με τον «Πίνακα Υπολογισμού Προσωπικού Ρίσκου COVID-19» υπολογίζετε με ένα απλό σύστημα πόντων πόσο πιθανό είναι να νοσήσετε βαριά. 

Τον εν λόγω πίνακα δημοσίευσε στο Twitter o επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Νικόλας Διέτης. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωση του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου, που επισυνάπτεται μαζί με τον πίνακα, επισημαίνεται ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η συγκεκριμένη μεθοδολογία να αντικαθιστά την ολοκληρωμένη αξιολόγηση από τους ειδικούς. 

Δείτε τον «Πίνακα Υπολογισμού Προσωπικού Ρίσκου COVID-19»:

Ο πίνακας του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου χωρίζεται σε τρεις στήλες. Στην πρώτη στήλη αναγράφονται οι παράγοντες κινδύνου: ηλικία, φύλο, εθνικότητα, διαβήτης και παχυσαρκία, καρδιοαγγειακή νόσος, πνευμονική νόσος, κακοήθης καρκίνος, ρευματολογικές παθήσεις, ανοσοκατασταλτική θεραπεία. Στη δεύτερη στήλη αναγράφονται οι δείκτες και στην τρίτη αναγράφονται οι πόντοι.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις