Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μείνετε έγκυος με εξωσωματική με ελάχιστα φάρμακα

Μείνετε έγκυος με εξωσωματική με ελάχιστα φάρμακα

Η ήπια εξωσωματική γονιμοποίηση αποτελεί ένα είδος εξωσωματικής το οποίο περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή αλλά με πολύ μικρότερες δόσεις φαρμάκων συγκριτικά με τη συμβατική εξωσωματική. Στοχεύει στην ήπια διέγερση των ωοθηκών.

Διατηρεί τόσο το φυσικό και φιλικό για τη μητέρα προφίλ, όσο και τη χαμηλότερη τιμή σε συνδυασμό με την ασφάλεια του γυναίκας και του εμβρύου. Τα ποσοστά επιτυχίας είναι εξαιρετικά!

Χορηγώντας υψηλές δόσεις φαρμάκων και απαιτώντας μεγάλη παραγωγή ωαρίων σε ένα μόνο κύκλο, όπως στη συμβατική θεραπεία, μπορούμε να πετύχομε συλλογή λιγο περισσότερων ωαρίων μεν αλλά κακής ποιότητας δε.

Τι σημαίνει αυτό; Παραβιάζοντας την ανθρώπινη φύση και το ρόλο της γυναίκας γίνεται παραγωγή μη βιώσιμων ωαρίων που εν τέλει δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία.

Πως λειτουργούν τα πρωτόκολλα στην ήπια εξωσωματική γονιμοποίηση;

Είναι μια διαδικασία εξωσωματικής κατά την οποία γίνεται ήπια διέγερση ωοθηκών με χορήγηση φαρμάκων στις ελάχιστες δυνατές δόσεις.  Το σημαντικό είναι ότι το πρωτόκολλο λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια ενός φυσικού εμμηνορρυσιακού κύκλου της γυναίκας. Η διαφορά με την κλασική εξωσωματική έγκειται επίσης στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο η γυναίκα λαμβάνει την αγωγή. Στην πρώτη περίπτωση (συμβατική εξωσωματική), δίνεται αγωγή στη γυναίκα για 2-4 εβδομάδες ενώ στην «ήπια» εξωσωματική γονιμοποίηση δίνεται για 6-8 ημέρες.

Στην ήπια εξωσωματική γονιμοποίηση η ομάδα μας δουλεύει και συνεργάζεται περισσότερο με τη γυναίκα και λιγότερο με την ιατρική παρεμβατικότητα. Ο στόχος μας είναι μια υγιής γυναίκα με υψηλής ποιότητας ωάρια και όχι μια αγχωμένη γυναίκα με υψηλότερες πιθανότητες παρενεργειών και με ένα αριθμό μη φυσιολογικών και μη λειτουργικών ωαρίων.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των πρωτοκόλλων ήπιας εξωσωματικής;

Το ποσοστό επιτυχίας.

Η ήπια διέγερση έχει εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας συνδυάζοντας το μικρότερο κόστος με την αποφυγή παρενεργειών και επιπλοκών που συμβαίνουν πολύ συχνότερα στην κλασική εξωσωματική.

Υψηλότερη ποιότητα των εμβρύων.

Η ποιότητα των εμβρύων που προκύπτουν μέσω της ήπιας εξωσωματικής είναι καλύτερη σε σχέση με τη συμβατική εξωσωματική κυρίως σε γυναίκες με χαμηλή ωοθηκική λειτουργεία.  Αυτό αποδεικνύεται από τη διεθνή βιβλιογραφία και φυσικά εξηγεί και τη μεγάλη στροφή του κόσμου της εξωσωματικής σε πιο φυσικές μεθόδους.

Η δεκτικότητα του ενδομητρίου είναι μεγαλύτερη.

Το ενδομήτριο είναι το ανατομικό σημείο της μήτρας στο οποίο γίνεται η εμφύτευση του εμβρύου. Συνεπώς αποτελεί κομβικό σημείο στην επίτευξη και εξέλιξη της κύησης. Η φαρμακευτική αγωγή της συμβατικής εξωσωματικής μπορείνα έχει αρνητική επίδραση στο ενδομήτριο. Κάτι το οποίο αποφεύγεται σε αυτή τη θεραπεία με αποτέλεσμα την καλύτερη ποιότητα του ενδομητρίου και τη δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών για εμφύτευση.

Φιλική προς την ασθενή διαδικασία εξωσωματικής με λιγότερο άγχος.

Οι υψηλές δόσεις φαρμάκων και ορμονών στη συμβατική εξωσωματική αποτελούν από μόνες τους μια ιδιαίτερα στρεσογόνο κατάσταση για πολλές γυναίκες. Στην ήπια εξωσωματική όμως η διαδικασία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια ενός φυσικού εμμηρρυσιακού κύκλου με πολύ μικρότερες δόσεις φαρμάκων.

Συντομότερη θεραπεία.

Το πρωτόκολλο ήπιας εξωσωματικής διαρκεί μόνο 6-8 ημέρες σε αντίθεση με τη συμβατική διαδικασία που απαιτεί πολλές επιπλέον ημέρες. Αυτή η σύντομη θεραπεία και το μικρό ποσοστό παρενεργειών αποτελεί ένα συνδυασμό κλειδί στη μείωση του άγχους του ζευγαριού κάτι το ποίο έχουμε ως προτεραιότητα στην ομάδα μας. Επιπλέον, σε μερικές γυναίκες μπορεί να επαναληφθεί η θεραπεία σε διαδοχικούς εμμηνορρυσιακούς κύκλους.

Ασφαλέστερη θεραπεία.

Η ήπια εξωσωματική γονιμοποίηση είναι σαφώς ασφαλέστερη από τη συμβατική αφού δίνεται μικρότερη φαρμακευτική αγωγή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται σπανιότερα παρενέργειες συμπεριλαμβανομένου του Συνδρόμου Υπερδιέγερσης Ωοθηκών.

Οικονομικότερη λύση.

Η εξωσωματική κατά τη διάρκεια του φυσικού κύκλου έχει πολύ μικρότερο κόστος. Αφού δεν απαιτείται συχνή ή ακόμη και καθημερινή χορήγηση ακριβών φαρμάκων.

Παρέχεται η δυνατότητα κατάψυξη ωαρίων.

Τα ωάρια που έχουν συλλεχθεί μπορούν να καταψυχθούν και να αποθηκευτούν για μελλοντική χρήση.

Σε ποιους απευθύνεται;

Απευθύνεται σε πολλές διαφορετικές ομάδες γυναικών

Ποιο είναι το πρώτο βήμα στην ήπια εξωσωματική γονιμοποίηση;

Αρχικά η ενδιαφερόμενη πρέπει να επικοινωνήσει με την ομάδα του Δρ. Μαρινάκη ώστε να βρεθεί ραντεβού και να προχωρήσουμε σε περαιτέρω έλεγχο και συμβουλευτική.

Σε αυτή τη φάση ο γιατρός αξιολογεί την κάθε γυναίκα ξεχωριστά λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τα δυνατά της σημεία δημιουργώντας έτσι ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας.

Κάτι το οποίο πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η διαδικασία στα πρωτόκολλα ήπιας εξωσωματικής είναι λιγότερο στρεσογόνος και διαρκεί λιγότερο από τη συμβατική εξωσωματική. Ο συνδυασμός αυτός αποτελεί από μόνος του παράγοντα επιτυχίας.

Σε ποιόν θα μπορούσα να απευθυνθώ;

Ο Δρ. Μαρινάκης και η ομάδα του αποτελούν κορυφαία επιλογή για πολλούς λόγους.

Σεβόμενοι απόλυτα τη γυναικεία φύση και το θαύμα της ζωής γίνεται προσπάθεια να βοηθήσουμε γυναίκες που έχουν δυσκολευτεί πολύ ή ακόμη έχουν αποκλείσει την πιθανότητα απόκτησης ενός παιδιού λόγω πολλών αποτυχιών. Η προσπάθεια αυτή γίνεται με βάση διεθνείς μελέτες και αγγλικών πρωτοκόλλων σε συνδυασμό με έναν απόλυτα εξατομικευμένο χαρακτήρα.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις