Site icon NewsIT

Μύθοι και αλήθειες γύρω από την εξωσωματική γονιμοποίηση

29.09.2021 | 10:39
Μύθοι και αλήθειες γύρω από την εξωσωματική γονιμοποίηση

Γράφει ο Βασίλειος Α. ΣαράφηςΧειρουργός Γυναικολόγος ΜαιευτήραςΕξειδικευμένος στην Γονιμότητα και την Υποβοηθούμενη ΑναπαραγωγήΕπιστημονικός Σύμβουλος – Υπεύθυνος Τμήματος Υπερήχων Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Fertilia by Genesis Μύθος Οι ορμόνες που χρησιμοποιούνται στην  εξωσωματική γονιμοποίηση  συνδέονται  με γυναικολογικούς καρκίνους Αλήθεια Έχουν γεννηθεί  περίπου  8 εκατομμύρια παιδιά στην Ευρώπη από εξωσωματική γονιμοποίηση  μετά από  περίπου 40 εκατομμύρια εξωσωματικές έως ... Περισσότερα

Γράφει ο Βασίλειος Α. Σαράφης
Χειρουργός Γυναικολόγος Μαιευτήρας
Εξειδικευμένος στην Γονιμότητα και την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή
Επιστημονικός Σύμβουλος – Υπεύθυνος Τμήματος Υπερήχων Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Fertilia by Genesis

Μύθος

Οι ορμόνες που χρησιμοποιούνται στην  εξωσωματική γονιμοποίηση  συνδέονται  με γυναικολογικούς καρκίνους

Αλήθεια

Έχουν γεννηθεί  περίπου  8 εκατομμύρια παιδιά στην Ευρώπη από εξωσωματική γονιμοποίηση  μετά από  περίπου 40 εκατομμύρια εξωσωματικές έως σήμερα. Ταυτόχρονα έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 15 μεγάλες μελέτες ασφαλείας διάρκειας έως και 20ετών, στις οποίες έχουν συμμετάσχει χιλιάδες γυναίκες οι οποίες υποβλήθηκαν σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Κατά τη διάρκεια των μελετών αυτών δεν έχει αναφερθεί καμία σύνδεση της θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης με τον καρκίνο των ωοθηκών ή του μαστού. Επομένως σήμερα μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί ότι αυτό αποτελεί έναν μύθο του παρελθόντος ο οποίος γεννήθηκε σε περιόδους στους οποίους δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία και δεδομένα πάνω στο θέμα αυτό.

Μύθος

Τα φάρμακα της εξωσωματικής γονιμοποίησης προκαλούν αύξηση βάρους στις γυναίκες.

Αλήθεια

Τα φάρμακα αποτελούν μέρος της σύγχρονης θεραπείας και δεν έχουν καμία επίπτωση στο σωματικό βάρος, ούτε προκαλούν πρήξιμο. Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης μπαίνουν συνήθως σε ένα πρόγραμμα υγιεινού τρόπου ζωής που περιλαμβάνει άσκηση και σωστή διατροφή ώστε να έχουν καλύτερη ποιότητα ωαρίων. Έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις που το αποτέλεσμα στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, οδηγεί σε μείωση του σωματικού βάρους

Μύθος

Τα παιδιά τα οποία γεννιούνται με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι πιθανό να έχουν περισσότερα προβλήματα σε σχέση με τα παιδιά που δημιουργούνται με φυσική σύλληψη.

Αλήθεια

Σχετικές μελέτες συμπεραίνουν ότι οι τεχνικές της εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν αυξάνουν καθόλου τον κίνδυνο για ανωμαλίες στα παιδιά που θα γεννηθούν. Η Εξωσωματική Γονιμοποίηση είναι μια ασφαλής μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής εφόσον τηρηθούν όλοι οι κανόνες που ορίζονται από τους διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς, κάτι το οποίο εξασφαλίζεται στην υπερσύγχρονη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Fertilia by Genesis.

Μύθος

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μια ακριβή θεραπεία

Αλήθεια

Το κόστος της εξωσωματικής σε φυσικό κύκλο είναι λιγότερο από το μισό της κλασικής μεθόδου εξωσωματικής γονιμοποίησης κάτι που την κάνει προσιτή στον περισσότερο κόσμο. Τα φάρμακα της εξωσωματικής γονιμοποίησης καλύπτονται στο σύνολο τους από το ελληνικό δημόσιο οπότε δεν επιβαρύνεται καθόλου για αυτά το ζευγάρι. Αν είστε ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΠΥ έχετε την δυνατότητα να περάσετε από την ειδική επιτροπή εξωσωματικής που θα ελέγξει τον φάκελό σας και θα σας δώσει την δυνατότητα να προμηθευτείτε τα φάρμακα της διέγερσης των ωοθηκών δωρεάν. Σχετικά με την επιτροπή και την προετοιμασία του φακέλου θα ενημερωθείτε αναλυτικά από το έμπειρο προσωπικό της Fertilia by Genesis, το οποίο θα είναι στο πλευρό σας σε όλη την φάση προετοιμασίας και υποβολής του φακέλου.

Μύθος

Τα κρυοσυντηρημένα έμβρυα έχουν λιγότερες πιθανότητες να οδηγήσουν σε εγκυμοσύνη από ότι τα φρέσκα έμβρυα.

Αλήθεια

Η τεχνική της κρυοσυντήρησης των εμβρύων έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και πλέον βλέπουμε πιο πολλές περιπτώσεις εγκυμοσύνης από κρυοσυντηρημένα έμβρυα απ’ ότι από φρέσκα, κάτι που οφείλεται στις καλύτερες συνθήκες που μεταφέρονται τα έμβρυα στην πρώτη περίπτωση.

H Fertilia by Genesis διαθέτει εργαστήρια με  εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και στα οποία εφαρμόζονται σύγχρονες τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Η μονάδας στελεχώνεται από επιστήμονες με πολυετή εμπειρία σε διάσημα κέντρα αναπαραγωγής του εξωτερικού, με συμμετοχή στα μεγαλύτερα συνέδρια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και καταγεγραμμένα υψηλά ποσοστά επιτυχίας. αναπαραγωγής, έτσι ώστε να αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας των προσπαθειών των ενδιαφερόμενων που εμπιστεύονται τη μονάδα και τις υπηρεσίες της.

Στη Fertilia by Genesis υπάρχει η δέσμευση για τη διατήρηση της ποιότητας των υπηρεσιών σε πολύ υψηλό επίπεδο, ώστε κάθε γυναίκα να έχει τις περισσότερες δυνατές πιθανότητες που μπορεί να προσφέρει η επιστήμη στη σημερινή εποχή, προκειμένου να γευτεί τη χαρά της τεκνοποίησης.

INFO!

Fertilia by Genesis

Εντός Μαιευτικής, Γυναικολογικής, Χειρουργικής κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ

Τέρμα 17ης Νοέμβρη Πυλαία, Θεσσαλονίκη,

info@fertiliabygenesis.com

www.fertiliabygenesis.com

Τηλέφωνο. 2310 984585

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version