Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ουρικό οξύ: Ποιες τροφές επιτρέπονται και ποιες όχι

Ουρικό οξύ: Ποιες τροφές επιτρέπονται και ποιες όχι

Οι πουρίνες (συγκεκριμένες χημικές ενώσεις που βρίσκονται σε ορισμένα τρόφιμα), όταν διασπώνται, δημιουργούν το ουρικό οξύ. Μια διατροφή πλούσια σε πουρίνες μπορεί να αυξήσει το ουρικό οξύ στον οργανισμό, κάτι που πολλές φορές οδηγεί σε ουρική αρθρίτιδα.

Σε γενικές γραμμές, το κρέας και τα θαλασσινά μπορεί να αυξήσουν το ουρικό οξύ και τον κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr σχετικά με το ουρικό οξύ

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις