Σημαντικό ρόλο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης παίζει η διατροφή της μέλλουσας μανούλας. Συνήθως το κέντρο βάρους πέφτει στα τρόφιμα τα οποία θα πρέπει να καταναλώνει η έγκυος, ώστε να καλύψει τις ανάγκες του μωρού της.
Υπάρχουν όμως και τρόφιμα τα οποία θα πρέπει να αποφεύγει ώστε να αποφύγει τις επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν από την κατανάλωση τους.
Οι έγκυες θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση κονσερβοποιημένων τροφών, φαγητών που έχουν ζεσταθεί σε φούρνο μικροκυμάτων αλλά και ποτών σε πλαστικά μπουκάλια που έχουν μείνει στον ήλιο, σύμφωνα με μία αμερικανική μελέτη, που έδειξε πως ορισμένα χημικά αυξάνουν τον κίνδυνο αποβολής κατά 80%.
Διαβάστε περισσότερα στο www.iatropedia.gr