Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Μείωση 50% στον κίνδυνο για Πολλαπλή Σκλήρυνση με συγκεκριμένο πρότυπο διατροφής

Μείωση 50% στον κίνδυνο για Πολλαπλή Σκλήρυνση με συγκεκριμένο πρότυπο διατροφής

Η Πολλαπλή Σκλήρυνση συμβαίνει όταν υπάρχει απώλεια, ή βλάβη της λιπαρής μόνωσης που περιβάλλει τις νευρικές ίνες, οι οποίες μεταφέρουν σήματα προς και από τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Μια διατροφή που είναι πλούσια σε λαχανικά, ψάρια, όσπρια, αυγά και πουλερικά συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (Πολλαπλή Σκλήρυνση), μια μακροχρόνια ασθένεια που επηρεάζει τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και το οπτικό νεύρο στα μάτια.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ερευνητές από την Αυστραλία, που μελέτησαν την επίδραση της διατροφής στην απομυελίνωση (demyelination) του κεντρικού νευρικού συστήματος, η οποία είναι συχνά το πρώτο στάδιο στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις