Η επικεφαλής της έρευνας, δρ Jae Kang, ανέφερε στην σχετική δημοσίευση που έγινε στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Ophthalmology, ότι εκείνοι που καταναλώνουν καθημερινά πράσινα φυλλώδη λαχανικά στην διατροφή τους, έχουν 20-30% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν γλαύκωμα.
Τι πρέπει να τρώτε για να μην πάθετε γλαύκωμα στα μάτια
Το γλαύκωμα είναι μια πάθηση των ματιών που αναπτύσσεται συνήθως όταν υγρό συσσωρεύεται στο μπροστινό μέρος του ματιού και προκαλεί πίεση, καταστρέφοντας το οπτικό νεύρο. Είναι μια πάθηση που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε απώλεια της όρασης.
