Site icon NewsIT

Χωρίς χημειοθεραπείες τα νοσοκομεία λόγω χρημάτων – Έξτρα κονδύλια επιστρατεύει ο Κικίλιας

20.09.2019 | 07:34
Χωρίς χημειοθεραπείες τα νοσοκομεία λόγω χρημάτων – Έξτρα κονδύλια επιστρατεύει ο Κικίλιας

Δεν προλαβαίνει να “σβήνει φωτιές” ο Βασίλης Κικίλιας με τα προβλήματα που έχει παραλάβει στην Υγεία. Στέρεψαν τα αποθεματικά των νοσοκομείων και μαζί με αυτά και τα φάρμακα για τις χημειοθεραπείες των ογκολογικών ασθενών.

Οι κραυγές απόγνωσης των εκατοντάδων ογκολογικών ασθενών έρχονται σαν βροχή στα γραφεία του Υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας (Αττικόν, Λαϊκό), αλλά και μικρότερα της Περιφέρειας (Ρόδου, Λάρισας κ.α.) αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα: Τα φαρμακεία των νοσοκομείων δεν έχουν πλέον χρήματα για να παραγγείλουν τα ειδικά σκευάσματα για τις χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών.

Η αγωνία των ασθενών και των συγγενών τους έχει φτάσει στο κατακόρυφο, όπως λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών κ. Ζωή Γραμματόγλου:

Σκεφτείτε μόνο την ψυχολογία του ασθενή … γιατί όταν νοσήσεις με καρκίνο το φάρμακο και ο γιατρός είναι οι Θεοί σου. Κάθε χρόνο τα ίδια γίνονται με τα νοσοκομειακά φάρμακα αυτήν την εποχή, τέλος του χρόνου, που τελειώνει το μπάτζετ των νοσοκομείων“.

Διαβάστε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version