Υγεία

Υπ.Υγείας: «Δεν πετάξαμε ανασφάλιστο καρδιοπαθή από χειρουργείο»! Τι απαντά σε καταγγελίες

Σάλος έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα μετά από καταγγελία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, ότι στον Ευαγγελισμό έβγαλαν από το χειρουργείο καρδιοπαθή επειδή την τελευταία στιγμή διαπιστώθηκε ότι δεν είχε να πληρώσει.

Η είδηση έκανε το γύρο σχεδόν όλων των ΜΜΕ της χώρας καθώς η εικόνα που μεταφέρεται είναι τουλάχιστον τραγική: ασθενής έτοιμος και πάνω στο φορείο για να μπει στη χειρουργική αίθουσα γυρίζεται πίσω επειδή δεν μπορεί να καλύψει το κόστος καθότι είναι ανασφάλιστος.

Στις καταγγελίες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού απαντά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διευκρινίζοντας από την πλευρά της:

 

“O ασθενής Γ.Δ. παρακολουθείται στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός εδώ και περίπου 3 μήνες, διάστημα κατά το οποίο τού έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις καθότι τυγχάνει άπορος και ανασφάλιστος…”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
ΠΟΥ: Ένα στα επτά παιδιά στην Ευρώπη ζει με ψυχική διαταραχή – Η αυτοκτονία κύρια αιτία θανάτου στους 15 με 29 ετών
Η έκθεση καλεί σε άμεση και συντονισμένη δράση για την κάλυψη των υφιστάμενων κενών και τη διασφάλιση πρόσβασης όλων των παιδιών και νέων σε ποιοτική, εξατομικευμένη φροντίδα ψυχικής υγείας
iStock
Η δύναμη του να διαλέγεις
Όταν η δυνατότητα επιλογής γιατρού και νοσοκομείου μας δίνει ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση στις πιο κρίσιμες στιγμές.
Female doctor happily shaking hands with her hispanic patient after a successful consultation in her office