Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ALPHA

Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ALPHA

Δυσάρεστες εξελίξεις για τον τηλεοπτικό σταθμό της Κάντζας καθώς δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του με κίνδυνο να μην μπορεί να καλύψει τρέχουσες οικονομικές οφειλές του, όπως αυτές προς τους εργαζομένους του. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νόμο έως αύριο πρέπει να καταβληθεί το δώρο Πάσχα κάτι που φαίνεται δύσκολο να γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν δεν υπάρξει άμεσα λύση!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου οι τραπεζικοί λογαριασμοί του τηλεοπτικού σταθμού της Κάντζας δεσμεύτηκαν πριν από λίγες ημέρες και μετά από δικαστική απόφαση, ή για να ακριβολογώ επειδή ο ALPHA δεν κατέβαλε ως όφειλε χρήματα που έπρεπε μετά από δικαστική μάχη με εταιρεία παραγωγής. Όλα ξεκίνησαν πριν από αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα το 2008, όταν ο ALPHA αλληλομηνύθηκε με εταιρεία παραγωγής και ανέλαβε να λύσει τις διαφορές τους η Δικαιοσύνη. Πριν από έναν μήνα περίπου η διαμάχη ολοκληρώθηκε στο Εφετείο όπου με απόφαση πρέπει ο σταθμός να καταβάλει στην εταιρεία παραγωγής το ποσό των 153.000 ευρώ περίπου. Παρά όμως την απόφαση ο ALPHA δεν πλήρωσε και έτσι δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του στο σύνολό τους προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση.

Όπως είναι λογικό η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση στα υψηλόβαθμα στελέχη του ALPHA καθώς αυτές τις μέρες, έως αύριο Μεγάλη Τετάρτη, πρέπει σύμφωνα με το νόμο να καταβληθεί το δώρο του Πάσχα στους εργαζομένους, κάτι που φαίνεται δύσκολο αν δεν καταβληθεί το ποσό της δικαστικής απόφασης και παραμείνουν δεσμευμένοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του σταθμού.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί εδώ και καιρό και είναι απορίας άξιον γιατί στο σταθμό της Κάντζας άφησαν να περάσει τόσος χρόνος γνωρίζοντας πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του σταθμού προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του Εφετείου. Έτσι πάντως η κατάσταση έφτασε στο «μη περαιτέρω» με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι του σταθμού να κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι, ενώ η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη καθώς αν δεν υπάρξει συμβιβαστική λύση με την εταιρεία παραγωγής ενδέχεται να δημιουργηθούν και άλλα προβλήματα στον τηλεοπτικό σταθμό καθώς υπάρχουν κι άλλες οικονομικές υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφθούν…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε