Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Eurovision 2017: Όλες οι λεπτομέρειες για τον «ελληνικό τελικό»

Eurovision 2017: Όλες οι λεπτομέρειες για τον «ελληνικό τελικό»

Τις τελευταίες λεπτομέρειες ρυθμίζουν τα στελέχη της ΕΡΤ προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τον «ελληνικό τελικό», τη βραδιά δηλαδή που η Demy θα παρουσιάσει πρώτη φορά τα τρία τραγούδια του Δημήτρη Κοντόπουλου για να αποφασίσει ο κόσμος με ποιο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Σε αυτή την απόφαση όμως, για τη γιορτή όπως θέλουν να την κάνουν, συνεργοί δεν θα είναι μόνο οι έλληνες εντός συνόρων, αλλά και οι απόδημοι!

Όπως σας είχαμε αναφέρει πρώτα μέσα από το Newsit εκτός από τους τηλεθεατές θα δοθεί ψήφος και σε έλληνες που ζουν σε άλλες χώρες. Αντί δηλαδή να υπάρχει κάποια επιτροπή όπως συνηθίζεται να γίνεται, θα συσταθεί επιτροπή από εκπροσώπους εννέα ομογενειακών ενώσεων που θα μεταφέρουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των ελλήνων που ζουν εκεί και θα ψηφίσουν το αγαπημένο τους τραγούδι.

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι ανάμεσα σε αυτές τις εννέα ομογενειακές ενώσεις θα είναι αυτές από Αυστραλία, Γερμανία, Ιταλία και Ουκρανία που έχουν έντονη δραστηριότητα. Φέτος όμως η ΕΡΤ δεν σκοπεύει να βάλει στο παιχνίδι τους απόδημους έλληνες μόνο μέσα από τις επιτροπές, αλλά και μέσα από το televoting.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου γίνονται προσπάθειες να υπάρξει τηλεφωνικός αριθμός μέσα από τον οποίο θα μπορούν να ψηφίζουν οι έλληνες και από τις ξένες χώρες όπου κατοικούν και θα παρακολουθούν τον «ελληνικό τελικό» μέσω της ΕΡΤ. Αξιοσημείωτο όμως είναι και ότι τα στελέχη της αποφάσισαν πως τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν για την ΕΡΤ από το televoting δεν θα κρατηθούν στο «ταμείο» τους, αλλά να δοθούν σε ιδρύματα. Έτσι με κάθε ψήφο, είτε από Ελλάδα, είτε από εξωτερικό, δεν θα είναι μόνο για τη Eurovision αλλά και για φιλανθρωπικό σκοπό. Κι επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, αξίζει να αναφέρω ξανά αυτό που έχουμε αναφέρει πρώτα μέσα από το Newsit, ότι το κοινό σημείο και στα τρία τραγούδια θα είναι η αγάπη. Αγάπη που πολλές φορές ξεπερνά τις δυσκολίες, χωρίς να δίνει σημασία σε εθνικότητες, φυλές, χρώματα, θρησκείες…!

Έτσι λοιπόν μάθατε τα πάντα για τον «ελληνικό τελικό» που θα γίνει τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και θα παρουσιάσει η Έλενα Μπουζαλά μαζί με κάποιο πρόσωπο… έκπληξη! Κι όχι, μην –δικαιολογημένα- πιστέψετε ότι αυτό το πρόσωπο θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης γιατί έμαθα ότι εκείνες τις μέρες θα απουσιάζει από την Ελλάδα για να παρακολουθήσει μία άλλη αγάπη του, εκτός από αυτή για τη Eurovision, που δεν άλλη από το στίβο, οπότε έχει κλείσει να πάει στο Βελιγράδι όπου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού.

Στον «ελληνικό τελικό» όμως θα είναι καλεσμένος ο Hovig που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision…! Τέλος αξίζει να αναφέρω ότι ακόμα μπορεί να μην έχει ακουστεί κανένα από τα τραγούδια αλλά η συμμετοχή της Demy με τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου και σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού έχει κερδίσει πολύ καλές κριτικές όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός των συνόρων, από ανθρώπους που παρακολουθούν χρόνια το διαγωνισμό αναφέροντας πως η «dream team» Κοντόπουλος-Φωκάς μαζί με τη Demy θα ετοιμάσουν κάτι πολύ καλό…! Υπομονή όμως μέχρι τις 6 Μαρτίου και κάτι μου λέει πως θα… επιβεβαιωθούν!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε