Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Οι κρίσιμοι όροι για το MEGA

Οι κρίσιμοι όροι για το MEGA

Τελεσίγραφο απέστειλαν δύο από τις βασικές πιστώτριες τράπεζες στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ζητώντας εχέγγυα και θέτοντας «κόκκινες γραμμές».

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση την προηγούμενη βδομάδα φαίνεται ότι δεν είναι αρκετή για τις τράπεζες που θέλουν να δουν πράξεις, ή μάλλον… χρήμα. Έτσι μετά την ΑΜΚ που αποφασίστηκε δίνοντας αέρα αισιοδοξίας για το μέλλον του MEGA οι τράπεζες αρνούνται να περιμένουν 6 μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και με επιστολές τους ζητούν έως μεθαύριο, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, να κατατεθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς τουλάχιστον το 50% της αποφασισθείσας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή να βάλουν τα 11,5 εκατομμύρια από τα 22.678.553,70 και μάλιστα τονίζοντας ότι «ο λογαριασμός αυτός δε θα υπόκειται σε ελεύθερη διαχείριση από τους μετόχους».

Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους οι επιστολές αυτές στάλθηκαν καθώς οι πιστώτριες τράπεζες θέλουν να διασφαλίσουν ότι οι μέτοχοι δεν προσπαθούν να «ροκανίσουν» χρόνο αλλά ότι έχουν αποφασίσει να σώσουν τον τηλεοπτικό σταθμό και να μην ρίξουν «μαύρο». Βέβαια, από την άλλη πλευρά, δικαιολογημένα κρίνεται δύσκολο κάποιος από τους μετόχους, τους προηγούμενους ή και τους νέους επιχειρηματίες που θέλουν να συμμετέχουν στην ΑΜΚ, να βάλει το απαιτούμενο από τις τράπεζες ποσό χωρίς να έχουν γίνει οι αναγκαίες διαδικασίες.

Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι ορισμένοι υποστηρίζουν ότι στο «μοχλό πίεσης» προς το MEGA φαίνεται να παίρνουν μέρος και κυβερνητικά στελέχη. Πάντως έως μεθαύριο που είναι και η ημερομηνία του «τελεσιγράφου» για να κατατεθούν τα χρήματα είναι σίγουρο ότι θα γίνουν επαφές… από όλες τις πλευρές και σε όλες τις πλευρές προκειμένου να δοθεί παράταση χρόνου…!

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε