Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Προσλήψεις στην ΕΡΤ

Προσλήψεις στην ΕΡΤ

Μετά από αρκετούς μήνες και ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η τηλεοπτική σεζόν έγινε αποδεκτό το αίτημα της διοίκησης της ΕΡΤ για προσλήψεις. Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο του Newsit τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει συναντήσεις στελεχών της ΕΡΤ με δημοσιογράφους που εργάζονται ή εργάζονταν σε ιδιωτικούς σταθμούς.

Οι συναντήσεις αυτές δεν ήταν τυχαίες καθώς η διοίκηση θέλει να ενδυναμώσει το ειδησεογραφικό κυρίως τομέα της, ενώ μάλιστα αναζητά από την ελεύθερη αγορά το πρόσωπο που θα αναλάβει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Το πείραμα που προσπάθησαν με τον Πάνο Χαρίτο δεν πέτυχε και πλέον ο δημοσιογράφος θα έχει μεν τη δική του εκπομπή αλλά δεν θα είναι στο «τιμόνι» του δελτίου ειδήσεων, ενώ προς το παρόν την παρουσίαση έχουν αναλάβει παρουσιαστές από το μόνιμο προσωπικό της ΕΡΤ.

Χθες λοιπόν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ αποφάσισε να κινηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης για 56 πρόσωπα, θέτοντας σε ισχύ την ΠΥΣ που έχουν υπογράψει οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χριστόφορος Βερναρδάκης. Οι 55 συμβάσεις είναι έως τις 30 Ιουνίου 2017 και είναι για δημοσιογράφους, παρουσιαστές και τεχνικούς, ενώ μία είναι έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017 και είναι για τη θέση καλλιτεχνικού διευθυντή. Για ορισμένες από τις θέσεις θα γίνει διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ ενώ για άλλες θέσεις θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις από ειδική επιτροπή. Βέβαια ανάμεσα στα καινούργια πρόσωπα που θα υπογράψουν σύμβαση με την ΕΡΤ θεωρείται ότι είναι και το πρόσωπο που θα αναλάβει το «τιμόνι» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Να σημειωθεί ότι παρά τους δυόμιση χιλιάδες εργαζομένους της ΕΡΤ η διοίκηση εκτιμά ότι υπάρχουν ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό, όπως σε ηχολήπτες και γραφίστες που είναι απαραίτητοι για την παραγωγή προγράμματος. Ιδιαίτερα για αυτές τις θέσεις έχουν γίνει πολλές φορές κρούσεις στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη που μετά από αρκετούς μήνες ενέκριναν με τη ΠΥΣ την πρόσληψή τους μαζί με πρόσωπα που θα «βγουν μπροστά», παρουσιάζοντας δελτία αλλά και εκπομπές. Βέβαια είναι σίγουρο ότι η απόφαση αυτή θα προκαλέσει έντονη κριτική ακόμα και από… κατοίκους του ραδιομεγάρου που δεν βλέπουν με καλό «μάτι» την έλευση… ξένων, θεωρώντας ότι θα έπρεπε αυτοί να αναλάβουν τις θέσεις «μπροστά από τις κάμερες»…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε