Τρίτη, 7 Μαΐ
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το αστείο της ημέρας: Απόσβεση για τις τηλεοπτικές άδειες!

Το αστείο της ημέρας: Απόσβεση για τις τηλεοπτικές άδειες!

Δύσκολη μέρα σήμερα για χιλιάδες εργαζομένους στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θέλει να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.

Ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να διασφαλίζεται με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο αυτούς που εκτιμούν ότι η φράση «τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα» θα συνεχίσει να απαντιέται με τις φράσεις «χρέη, δάνεια, αναπροσαρμογή χρέους…», σημειώνοντας με νόημα ότι θα υπάρξει έντονο… κυβερνητικό κοντρόλ από το Μαξίμου που έχει αποδείξει ότι γνωρίζει από capital control.

Όπως είναι γνωστό οι προσωρινοί υπερθεματιστές –που πρέπει να περάσουν με επιτυχία τους απαιτούμενους ελέγχους- είναι, σύμφωνα με τη σειρά που απέκτησαν τις άδειες, οι: Γιάννης Αλαφούζος, Γιάννης Καλογρίτσας, Βαγγέλης Μαρινάκης και Θοδωρής Κυριακού. Αυτοί λοιπόν έβαλαν… βαθιά το χέρι στην τσέπη και όπως κάθε… λογικός επιχειρηματίας πρέπει να αποσκοπεί στο κέρδος από την επιχείρηση για την οποία θα πάρει άδεια λειτουργίας για δέκα χρόνια. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι ο Γιάννης Αλαφούζος που απέκτησε άδεια καταβάλλοντας 43,6 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να βγάζει τουλάχιστον 4.360.000 ευρώ το χρόνο.
Ο Γιάννης Καλογρίτσας που απέκτησε άδεια καταβάλλοντας 52,6 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να βγάζει τουλάχιστον 5.260.000 ευρώ το χρόνο.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης που απέκτησε άδεια καταβάλλοντας 73,9 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να βγάζει τουλάχιστον 7.390.000 ευρώ το χρόνο.
Ο Θοδωρής Κυριακού που απέκτησε άδεια καταβάλλοντας 75,9 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να βγάζει τουλάχιστον 7.590.000 ευρώ το χρόνο.

Και εννοείται ότι αναφερόμαστε στα χρήματα που πρέπει να βγάζουν μόνο για να κάνουν απόσβεση στην αξία της αποκτηθείσας άδειας, όχι στα λειτουργικά έξοδα, μισθούς κλπ.

Αν πάντως ανατρέξουμε σε ισολογισμούς των εν ενεργεία τηλεοπτικών εταιρειών διαπιστώνουμε ότι αυτό μάλλον θα είναι… δύσκολο, με δεδομένο και την κίνηση της διαφημιστικής αγοράς.

Το τι θα κάνει ο κάθε επιχειρηματίας για να συντηρήσει λοιπόν την επιχείρησή του, εύλογα απαντιέται με την ως άνω αναφερθείσα παροιμία περί «Γιάννη» και με τις επιχειρήσεις να αναγκάζονται προκειμένου να δικαιολογήσουν νόμιμα τη λειτουργικότητά τους να συνεχίζουν να δανείζονται και να… υποχρεώνονται να αποδεικνύουν «καλή πίστη» στο Μαξίμου…! Και μπορεί το θέμα της «απόσβεσης» να φαντάζει ως αστείο, αλλά τελικά πίσω από αστεία κρύβονται πολλές αλήθειες…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε