Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

240 χρόνια φυλακή σε 16 οπαδούς της Παρτιζάν!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Το ανώτερο δικαστήριο του Βελιγραδίου καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 240 ετών, συνολικά, 16 οπαδούς της Παρτιζάν για την δολοφονία ενός φίλαθλου της Τουλούζ, στις 17 Σεπτεμβρίου του 2009.

Στην διαδικασία αποδείχτηκε πως οι 16 ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον φίλαθλο της Τουλούζ, Μπρους Τατόν και το δικαστήριο τους έκρινε όλους ένοχους για το ποινικό αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με χαρακτηριστικά άγρια δολοφονίας.
 
Ο Μπρους Τατόν δολοφονήθηκε στο κέντρο του Βελιγραδίου όταν οπαδοί της Παρτιζάν επιτέθηκαν στους φίλους της Τουλούζ που είχαν πάει για να υποστηρίξουν την ομάδα τους στον αγώνα για τα προκριματικά του Europa League.
 
Η αγριότητα των χούλιγκαν ήταν πρωτοφανής καθώς επιτέθηκαν με σιδερολοστούς στον άτυχο φίλαθλο που δεν κατάφερε να ξεφύγει, ενώ συνέχισαν να τον χτυπούν ακόμα και όταν έχασε τις αισθήσεις του και στο τέλος τον έριξαν σε σκαλοπάτια από ύψος τεσσάρων μέτρων.
 
Οι Τζόρτζε Πρέλιτς και Ντέγιαν Πούζιγκατσα τιμωρήθηκαν με 35 και 32 χρόνια φυλάκισης αντίστοιχα, ωστόσο και οι δύο διαφεύγουν τη σύλληψη και εναντίον τους εκδόθηκε διεθνές ένταλμα.
 
Σε άλλα δύο άτομα επιβλήθηκε τριακονταετή κάθειρξη ενώ στους υπόλοιπους ποινές από 12 έως 14 χρόνια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε