Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

500 μέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο – Ξεκίνησε η πώληση εισιτηρίων

REUTERS
6,6 εκατομμύρια εισιτήρια για μια περίοδο έξι εβδομάδων θα πωληθούν από σήμερα για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012, 500 μέρες ακριβώς πριν την τελετή έναρξης!

Ξεκίνησε η πώληση εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, 500 ημέρες πριν από την έναρξή τους. Στην αγορά βγαίνουν 6,6 εκατομμύρια εισιτήρια για μια περίοδο έξι εβδομάδων, ως τα μεσάνυχτα της 26ης Απριλίου, και σύμφωνα με τους διοργανωτές όλοι τα αιτήματα για αγορά θα αντιμετωπιστούν ισότιμα.
Οι τιμές κυμαίνονται από 20 ως 2012 λίρες (23 ως 2.322 ευρώ) και οι θεατές που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες, που έχουν μεγάλη ζήτηση, θα επιλεγούν μέσω κλήρωσης, επί ίσοις όροις ασχέτως του πότε κατέθεσαν την αίτηση ενδιαφέροντος. Οι πωλήσεις θα δώσουν στους διοργανωτές μια γεύση για το πώς θα υποδεχθεί το κοινό τους Αγώνες.
 
Οι ίδιοι διαβεβαιώνουν ότι έχουν κάνει το παν για να μην «κρασάρει» το site πώλησης των εισιτηρίων. Οι δημοφιλείς αγώνες -όπως οι τελικοί του στίβου και της κολύμβησης- αλλά και οι τελετές έναρξης και λήξης αναμένεται να έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση.
 
Ο πρόεδρος του «Λονδίνο 2012», λόρδος Κόου, δήλωσε πεπεισμένος ότι τα εισιτήρια θα εξαντληθούν.
 
Αναμένεται ότι η πώλησή τους θα αποφέρει μισό δισεκατομμύριο στερλίνες (577 δισ. ευρώ). Οι επίδοξοι αγοραστές θα πληροφορηθούν στις 24 Ιουνίου για το ποιους αγώνες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν.
Αρκετοί αγώνες είναι δωρεάν, όπως ο Μαραθώνιος, ενώ 2,5 εκατ. εισιτήρια κοστίζουν κάτω από 23 ευρώ. Ειδικές προσφορές υπάρχουν για όσους είναι κάτω από 17 ή πάνω από 60 ετών.
 
Συνολικά διατίθενται 8,8 εκατ. εισιτήρια, αλλά περίπου 1,2 εκατ. έχουν κρατηθεί για να δοθούν σε κυβερνητικές υπηρεσίες, στο δήμαρχο του Λονδίνου, στους σπόνσορες και στους αθλητές. Οι δημοτικές αρχές του Λονδίνου ζητούν να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα των αξιωματούχων, πολιτικών και VIP που θα λάβουν εισιτήρια.
 
Αλλα δυο εκατομμύρια εισιτήρια για τους Παραολυμπιακούς θα αρχίσουν να πωλούνται στις 9 Σεπτεμβρίου.
 
Το site για τις πωλήσεις εισιτηρίων www.tickets.london2012.com/.
 
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε