Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

ΑΕΚ 4 αστέρων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Η παλιά φουρνιά ανέλαβε δράση στο ΟΑΚΑ και οδήγησε την ΑΕΚ στο ευρύ 4-0. Δύο γκολ σημείωσε ο Μπλάνκο και από ένα οι Λυμπερόπουλος, Δέλλας. Με δέκα τελείωσε το ματς η Λάρισα. Αποβλήθηκε για διαμαρτυρία ο Χιμένεθ.

Χιμένεθ: Θα πεθάνουμε για να γίνει η ΑΕΚ πρωταθλήτρια

Δείτε το LIVE του αγώνα

Με τρία γκολ στα τελευταία 10 λεπτά, διάστημα στο οποίο η ΑΕΛ έπαιζε ουσιαστικά με 9 παίκτες αφού εκτός του Κανόμπιο που είχε αποβληθεί, ο Νταμπίζας ήταν τραυματίας και απλά υπήρχε στο γήπεδο, η ΑΕΚ πήρε εντυπωσιακή νίκη χωρίς να φορτσάρει.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και θέλησε από την αρχή να δείξει ότι αυτή θα ήταν το αφεντικό. Αρχικά απείλησε με τις ευκαιρίες των Μπλάνκο, Λεονάρντο αλλά ο Αμπάρης αντέδρασε σωστά και στις δύο περιπτώσεις. Δεν συνέβη όμως το ίδιο στο 10ο λεπτό. Ο Σκόκο σούταρε, ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απέκρουσε ασθενώς και ο Μπλάνκο στην επαναφορά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, σκοράροντας για 4ο συνεχόμενο ματς.Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν διότι ο Λυμπερόπουλος που ήταν οφσάιντ κινήθηκε προς τη μπάλα μετά το σουτ του Σκόκο, χωρίς πάντως να τη βρει.

 
Η ΑΕΛ σιγά σιγά ισορρόπησε το ματς και μάλιστα μετά το 20′ ανέλαβε την πρωτοβουλία. Δεν έφτασε πάντως με ιδιαίτερες αξιώσεις στην περιοχή του Αραμπατζή, αλλά υπήρξαν περιπτώσεις που ανησύχησε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.
 
Στο 18′ ο Μανωλάς πρόλαβε τον Μακίνουα, στο 39′ το σουτ του Μπλάζεκ κατέληξε στην αγκαλιά του Αραμπατζή και στο 42΄ η προσπάθεια του Βενετίδη πέρασε άουτ.
 
Τη μεγαλύτερη ευκαιρία την έχασε πάντως η ΑΕΚ, όταν ο Λεονάρντο βρέθηκε απέναντι στον Αμπάρη αλλά καθυστέρησε περισσότερο από όσο θα έπρεπε και έδωσε την ευκαιρία στον Αμπάρη να αποκρούσει.
 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τους γηπεδούχους να πιέζουν και να ψάχνουν το 2-0.
 
Στο 55′ ο Καλόπουλος έκανε λάθος δίνοντας φάουλ εις βάρος του Μάκου, κόβοντας μία επίθεση της ΑΕΚ με εξαιρετικές προοπτικές. Ο Χιμένεθ αντέδρασε έντονα και ο ρέφερι τον έστειλε στην εξέδρα.
 
Από εκεί και μετά τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν συνεχόμενα και μάλλον λογική εξέλιξη αποτέλεσε η κόκκινη κάρτα στον Κανόμπιο. Ο μέσος της ΑΕΛ αντίκρισε στο 77′ τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.
 
Σαν να μην έφτανε αυτό στους βυσσινί ήρθε αρχικά ο τραυματισμός του Νταμπίζα που τον έθεσε εκτός μάχης και στη συνέχεια το γκολ του Λυμπερόπουλου που ουσιαστικά έβαλε τέλος στον αγώνα.
 
Η ΑΕΚ βρήκε χώρους και με δύο αντεπιθέσεις ανέβασε το δείκτη του σκορ. Στο 88΄ ο Μπλάνκο πάσαρε στον Δέλλα ο οποίος εύκολα έκανε το 3-0, ενώ στις καθυστερήσεις ο Αργεντινός σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα μετά από ασίστ του Λαγού και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε ο Κόουλμαν, ο προπονητής που είναι φαβορί για να καθίσει στον πάγκο της ΑΕΛ και σύμφωνα με πληροφορίες μετά το τέλος του αγώνα κατέβηκε στα αποδυτήρια της ομάδας.

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Λεονάρντο (75′ Λαγός), Μάκος (65′ Καφές), Καράμπελας, Μπλάνκο, Σκόκο (57′ Μπερνς), Λυμπερόπουλος, Γκέντσογλου.

 
Λάρισα: Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Βούζας (46′ Μετίν), Ρομέου (57′ Γκέρεμι), Βελάσκο, Κολοβέτσιος, Κανόμπιο, Ιγκλέσιας, Μακίνουα, Μπλάζεκ (66′ Αμπουχατζίρα).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε