Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΑΕΛ: “Τριάρα” χωρίς να φορτσάρει η Ένωση!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Το αήττητο που έχει η ΑΕΚ από τότε που ανέλαβε ο Μανόλο Χιμένεθ (6 αγωνιστικές και 5 χωρίς να δεχθεί γκολ) συνεχίστηκε και με την ΑΕΛ. Η Ένωση, με το γκολ του Πέκχαρτ στο 24΄, του Τσιγκρίνσκι στο 81΄ και του Αλμέιδα στο 90΄+2, επιβλήθηκε των “βυσσινί” με 3-0 στο ΟΑΚΑ, για την 22η αγωνιστική της Superleague.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι “κιτρινόμαυροι” δεν εντυπωσίασαν με την απόδοση τους, με την ΑΕΛ να αδικείται από το τελικό σκορ, μιας κι ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Οι φιλοξενούμενοι δυσκόλεψαν αρκετά την Ένωση, ωστόσο κατέρρευσαν στα τελευταία λεπτά, με τους Τσιγκρίνσκι και Αλμέιδα να επιστρέφουν με γκολ στη δράση και να “καθαρίζουν” την υπόθεση νίκη.

Ο αγώνας:

H… μηχανή της ΑΕΚ πήρε μπροστά από το 10′ και μετά. Σε αυτό το διάστημα μπόρεσε να γίνει απειλητική τόσο μέσω στημένων φάσεων, αλλά και με την μπάλα κάτω.

Η Ενωση στο 24ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Τότε, έβγαλε τη σέντρα ο Βάργκας και ο σχεδόν αφύλακτος Πέκχαρτ πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους, έπιασε την κεφαλιά κι έκανε το 1-0. Αντίστοιχη τύχη δεν είχε η κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο 17′, καθώς απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ξενοδόχοφ. Μετά το γκολ της ΑΕΚ, ο ρυθμός του αγώνα σταδιακά άρχισε να πέφτει με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες να είναι πολύ λιγότερες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει δοκάρι μετά από σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 47΄, ωστόσο, από κει και πέρα οι “βυσσινί” ισορρόπησαν το ματς και στο 72΄ λίγο έλλειψε να ισοφαρίσουν. Ο Ανέστης, όμως, έκανε σπουδαία επέμβαση στο δυνατό σουτ του Αβραάμ.

Όσο περνούσε η ώρα και η ΑΕΚ δεν “καθάριζε” το ματς το άγχος όλο και κυρίευε περισσότερο τους γηπεδούχους. Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, όμως, συνδύασε την επιστροφή του στην ενδεκάδα μετά από 4 μήνες με γκολ κι έτσι όλα τελείωσαν. Ο Ουκρανός από το κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου στο 81΄ με καρφωτή κεφαλιά “έγραψε” το 2-0, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ούγκο Αλμέιδα έβαλε το “κερασάκι στην τούρτα” με νέα κεφαλιά (3-0).

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Μπακάκης (50΄ Τσιγκρίνσκι), Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας (62΄ Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ (70΄ Αλμέιδα)
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ (57΄ Θεοδωρόπουλος), Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Αβραάμ, Μασαλέσα, Γκουλουνάντζε, Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Βαρέλα, Ικάουνιεκς (73΄ Ρέγες)

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε