Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Άνοιξε... ο δρόμος για πίστα στην Πάτρα

Άνοιξε... ο δρόμος για πίστα στην Πάτρα
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.05.2011 | 12:21
Πρώτη δημοσίευση: 08.05.2011 | 12:21

Μετά από ομόφωνη απόφαση της γνωμοδοτικής επιτροπής του υπουργείου ανάπτυξης, εντάσσεται στον αναπτυξιακό νόμο η κατασκευή πίστας προδιαγραφών FIA και FIM, στην περιοχή της Χαλανδρίτσας.

Το αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας (23 χιλιόμετρα έξω από την πόλη) θα είναι όπως προαναφέραμε προδιαγραφών FIA και FIM, που σημαίνει ότι θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες της Formula 1, των MotoGP καθώς και άλλων σπορ, όπως WTCC, Superbikes, αγώνες αντοχής ή ακόμα και δοκιμές εξέλιξης.
 
Πάντως, με τη δεδομένη οικονομική κατάσταση, φαντάζει προς το παρόν αδύνατη η φιλοξενία των συγκεκριμένων σπορ, καθώς για τη διοργάνωση Grand Prix της F1, πρέπει να καταβάλλονται 35 εκατ. ευρώ ετησίως, στην εταιρία του Μπέρνι Έκλεστοουν.
 
Από κει και πέρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος της Εταιρείας «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας» Ευάγγελος Φλωράτος και το μέλος του Δ.Σ. Ανδρέας Φούρας, υποστήριξαν πως το συγκεκριμένο έργο θα αναβαθμίσει κατά πολύ την τοπική οικονομία, όπως και θα βοηθήσει στην αύξηση του τουρισμού.
 
Πάντως, ο προϋπολογισμός για την κατασκευή της πίστας ανέρχεται στα 94 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα πρώτα 50 θα επιδοτηθούν κατά 40%, ενώ για τα υπόλοιπα 44, θα αντιστοιχεί επιδότηση της τάξης του 20%.
 
Τέλος, στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί το σχέδιο στη Βουλή, η οποία και θα ανάψει το «πράσινο» φως. Ενώ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες πρόκειται να ολοκληρωθούν στο διάστημα των 22 μηνών.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook