Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Αποκαλυπτήρια” στο Μπακού για την εθνική ενόργανης

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Την πρώτη διεθνή εμφάνιση στο νέο Ολυμπιακό κύκλο (2017-2020), αλλά και τον πρώτο διεθνή αγώνα με το νέο βαθμολογικό σύστημα, θα πραγματοποιήσει η Εθνική ομάδα της ενόργανης γυμναστικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού, που αρχίζει αύριο (16/03) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Ουσιαστικά αυτοί οι αγώνες θα αποτελέσουν το τελευταίο τεστ ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στα τέλη του Απριλίου στη Ρουμανία.

Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται έξι γυμναστές και τέσσερις γυμνάστριες και πιο συγκεκριμένα οι Λευτέρης Πετρούνιας, Νίκος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Μαρκούσης, Γιώργος Χατζηευσταθίου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Αντώνης Τανταλίδης και οι Βασιλική Μιλλούση, Αργυρώ Αφράτη, Βάλια Πλυτά, Ιωάννα Ξουλόγη.

Στην αποστολή μετέχουν ακόμη οι προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Κώστας Χατζηζήσης, Γιώργος Αγγέλου, Θεόφιλος Λαλεχός, Κώστας Σιούτης, Απόστολος Πεσσίνης, Ντιάνα Γιορντάνοβα Ντούντεβα, οι διεθνείς κριτές Νίκος Προβιάς, Φωτεινή Μέλλου, αλλά και ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης.

Σε ό,τι αφορά τους άνδρες, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα αγωνιστεί μόνο στους κρίκους, όπως και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ενώ σε δύο όργανα θα συμμετάσχουν ο Δημήτρης Μαρκούσης (έδαφος, μονόζυγο), ο Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος), ο Γιώργος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος, δίζυγο) και ο Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο).

Στις γυναίκες, η Αργυρώ Αφράτη θα αγωνιστεί σε τρία όργανα (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, έδαφος), η Ιωάννα Ξουλόγη σε δύο (δοκός ισορροπίας, έδαφος), ενώ η Βασιλική Μιλλούση θα επικεντρωθεί στη δοκό ισορροπίας και η Βάλια Πλυτά στους ασύμμετρους ζυγούς.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού έχουν δηλώσει συμμετοχή 120 αθλητές και αθλήτριες (85 άνδρες, 35 γυναίκες) από 23 χώρες. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το Αζερμπαϊτζάν φιλοξενεί έναν αγώνα ενόργανης ενταγμένο στην σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIG.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας) και οι ελληνικές συμμετοχές:

Πέμπτη 16 Μαρτίου
10:00-18:00: Προκριματικοί οργάνων – 1ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ
Έδαφος (Μαρκούσης, Τανταλίδης)
Δίζυγο (Ηλιόπουλος, Χατζηευσταθίου)
Κρίκοι (Πετρούνιας, Κωνσταντινίδης)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Άλμα (Αφράτη)
Ασύμμετροι ζυγοί (Αφράτη, Πλυτά)

Παρασκευή 17 Μαρτίου
10:00-18:00: Προκριματικοί οργάνων – 2ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ
Άλμα (-)
Πλάγιος ίππος (Τανταλίδης, Χατζηευσταθίου)
Μονόζυγο (Ηλιόπουλος, Μαρκούσης)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Δοκός ισορροπίας (Μιλλούση, Ξουλόγη)
Έδαφος (Αφράτη, Ξουλόγη)

Σάββατο 18 Μαρτίου
10:00-15:30: Τελικοί οργάνων – 1ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος, Δίζυγο, Κρίκοι
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα, Ασύμμετροι ζυγοί

Κυριακή 19 Μαρτίου
10:00-15:30: Τελικοί οργάνων – 2ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα, Πλάγιος ίππος, Μονόζυγο
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας, Έδαφος

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε