Δευτέρα, 20 Μαΐ
28oC Αθήνα

Τα ελληνικά ευρωπαϊκά “εισιτήρια”! Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τα πλέι οφ ολοκληρώθηκαν και -από τη στιγμή που η τελική κατάταξη δεν αλλάξει με κάποια βαθμολογική ποινή- προέκυψαν τα ευρωπαϊκά “εισιτήρια” για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο.

Η ΑΕΚ δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το “δώρο” του Παναθηναϊκού, νίκησε μέσα στη Νέα Σμύρνη και θα μπει στο γκουπ των αδύναμων, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League μαζί με Στεάουα Βουκουρεστίου, Γιουνγκ Μπόις, Νις και Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ.

Η Ένωση θα μάθει τον αντίπαλό της στις 14 Ιουλίου και θα αγωνιστεί στις 25-26 Ιουλίου και 1-2. Οι πιθανοί αντίπαλοι των “κιτρινόμαυρων” είναι οι Ντινάμο Κιέβου, Άγιαξ, Βικτόρια Πλζεν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Κλαμπ Μπριζ. Αν καταφέρει να προκριθεί, τότε θα μάθει τον αντίπαλό της στα πλέι οφ του Champions League στις 4 Αυγούστου. Οι αγώνες θα γίνουν 15-16 και 22-23 Αυγούστου.

Εκεί, η Ένωση θα έχει σίγουρα υποψήφιους αντιπάλους τις Σεβίλλη, Νάπολι, Λίβερπουλ, αλλά και τις Ντιναμό Κιέβου, Άγιαξ, αν προκριθούν από τον προκριματικό τους. Αν αποκλειστούν, οι επιλαχούσες για να ανέβουν στους ισχυρούς είναι -κατά σειρά- οι Βικτόρια Πλζεν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή Μπριζ, αν περάσουν από τον πρώτο προκριματικό.

Βέβαια, οι “κιτρινόμαυροι” έχουν και το Europa League, στο οποίο μπορούν να “μεταπιδήσουν” σε περίπτωση αποκλεισμού. Αν η ΑΕΚ αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, τότε θα παίξει στα πλέι οφ του Europa League. Θα μάθει τον αντίπαλό της στις 4 Αυγούστου και θα παίξει 17 και 24 του μήνα. Αλλιώς, αν αποκλειστεί στα πλέι οφ του Champions League, τότε θα μπει στους ομίλους του Europa League.

Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League θα μπουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, ενώ ο τελευταίος των πλέι οφ, Πανιώνιος, θα ξεκινήσει πολύ σύντομα την προετοιμασία του. Οι Νεοσμυρνιώτες θα μπουν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, θα μάθουν τον αντίπαλό του στις 19 Ιουνίου, ενώ τα παιχνίδια τους θα γίνουν 13 και 20 Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε